Simona Halep a anunţat că nu merge la Jocurile Olimpice de la Rio: Am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari

Simona Halep a anunţat că nu merge la Jocurile Olimpice de la Rio: Am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari

Simona Halep a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio, care se vor desfășura în perioada 5-21 august.

Într-un mesaj postat pe Facebook, aceasta a explicat că nu poate ignora pericolul pe care îl implică virusul Zika. Decizia, a mai precizat sportiva, a fost luată după discuții cu membrii familiei și cu medicii. În același mesaj, Halep a urat succes participanților la Jocurile Olimpice.

Regret să vă anunț că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika.

După numeroase discuții cu medici și familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis.

Știu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important și regret cu adevărat circumstanțele. Sper ca și Comitetul Olimpic și Sportiv Român și românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanților, în special delegației noastre.

Voi continua să joc și să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, așa cum fac și acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open”, a scris Simona Halep pe contul ei de Facebook.