Simona Halep ar fi identificat produsul care a făcut-o să pice testul antidoping. I-a fost prescris de un medic cu 40 de ani de experiență

Simona Halep ar fi identificat produsul care a făcut-o să pice testul antidoping. I-a fost prescris de un medic cu 40 de ani de experiență
Sursa Foto: Hepta - Zuma Press / JAVIER ROJAS

Simona Halep și echipa ei ar fi identificat produsul din cauza căruia sportiva a ieșit pozitiv la Roxadustat, la testul antidoping de la US Open 2022. Cazul ei va fi judecat în regim de urgență. Cea mai mare suspendare pe care o riscă e de patru ani, dar Halep și experții angajați de ea speră să obțină doar o mustrare.

Halep ar fi identificat produsul din cauza căruia a picat testul antidoping

Potrivit Prosport, Simona Halep și echipa ei ar fi identificat numele producătorului care i-a oferit suplimentul nutritiv contaminat. Ei le-ar fi prezentat celor care judecă dosarul numărul exact de lot și ar fi oferit și certificatul de analiză al produsului.

Experții angajați de Halep merg pe ideea contaminării și speră să obțină doar o mustrare, în condițiile în care suspendarea maximă pe care ar putea-o primi e de patru ani.

Sportivei i-ar fi fost recomandat suplimentul de către un medic cu 40 de ani de experiență în domeniul sportului de performanță.

Cazul Simonei Halep, judecat în regim de urgență

Cazul Simonei Halep va fi judecat în regim de urgență de către tribunalului Sports Resolution de la Londra, iar dacă nu obține un verdict favorabil, se poate adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Deocamdată, Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo