Pentru cât timp va fi suspendată Simona Halep din cauza scandalului de dopaj

Pentru cât timp va fi suspendată Simona Halep din cauza scandalului de dopaj
Sursa Foto: Hepta.ro

Simona Halep a primit o suspendare provizorie în urma testării pozitive cu roxadustat în urma meciului din primul tur de la US Open 2022, iar acum aşteaptă verdictul Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) care o să decidă implicarea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Perioada în care va fi suspendată Simona Halep a fost aflată de jurnaliștii spanioli de la puntodebreak.com ce au analizat anul 2022 în tenis, făcând referire la scandalul de dopaj în care este implicată românca.

Perioada suspendării

Articolul spaniol aduce în discuție episodul de dopaj al Simonei Halep din cadrul unui control antidoping de pe durata US Open 2022, unde ea a testat pozitiv pentru roxadustat (o substanță interzisă).

„Nu este un subiect depsre care să-i placă să vorbească, dar a fost, fără îndoială, una dintre marile știri ale acestui sezon. Simona Halep, după ce a revenit la cel mai bun nivel datorită lui Patrick Mouratoglou, a fost suspendată doi ani pentru testarea pozitivă la roxadustat. Românca neagă că a făcut ceva ilegal și va trebui să așteptăm și să vedem ce se întâmplă, deși nu arată bine pentru Simona Halep, întrucât atunci când va putea juca din nou va împlini 33 de ani și a începe de la zero la acea vârstă este practic imposibil”, au explicat spaniolii, sub titlul „Halep și cel mai important meci al carierei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe