Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. Argumentul fostului lider WTA

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. Argumentul fostului lider WTA
Foto: Hepta

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la Wimbledon. Este al doilea turneu de Grand Slam pe care-l ratează fostul lider mondial în anul 2021, după Roland Garros.

Accidentarea continuă să-i creeze disconfort Simonei Halep. Sportiva din Constanța a hotărât că este mai bine să spună „pas” și competiției care se va desfășura pe iarbă, în perioada 28 iunie – 11 iulie.

„Cu tristețe anunț că mă retrag de la acestă ediție a turneului de la Wimbledon din cauză că nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă.

Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată și onorată să revin pe teren ca deținătoare a trofeului.

Simona Halep: „Din păcate, corpul meu nu a cooperat”

Din păcate, corpul meu nu a cooperat și trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul următor. Recunosc că sunt foarte dezamăgită din cauza acestei situații. Această perioadă a fost dificilă pentru mine, să ratezi două turnee majore (n.r. Simona Halep a ratat și Roland Garros din cauza aceleiași accidentări) reprezintă o provocare atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că această încercare mă va face mai puternică atât ca om, cât și ca sportiv. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbloedon pentru înțelegere și pentru susținere!”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Simona Halep este campioană en-titre la Wimbledon. În 2019 a câștigat trofeul, iar în 2020, din cauza restricțiilor impuse în contextul COVID-19, nu a avut șansa de a-și apăra titlul.