Șoc în lumea fotbalului! Messi și tatăl acestuia, condamnați la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală (VIDEO, FOTO)

Șoc în lumea fotbalului! Messi și tatăl acestuia, condamnați la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală (VIDEO, FOTO)
foto: la vanguardia

Justiția spaniolă nu a fost blândă cu fotbalistul Lionel Messi și tatăl său, Jorge Horacio Messi, după ce aceștia s-au folosit de paradisurile fiscale din Belize și Uruguay pentru activități fiscale desfășurate între 2007 și 2009, potrivit Russia Today.

Așadar, Messi și tatăl acestuia au fost condamnați la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru neplata taxelor pe drepturile de imagine ale jucătorului. Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă.

În plus, Messi a primit o amendă de 2 milioane de euro, iar tătal acestuia a primit și el o amendă de 1,5 milioane de euro.

Messi și tatăl acestuia, condamnați la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală

#DIRECT_ONE_kb4d6a#

"Eu mă dedicam fotbalului, aveam încredere în tatăl meu și nu aveam habar de nimic", a declarat Messi în instanță. "Niciodată nu am știut cum să îmi gestionez drepturile de imagine. Nu știam, știam doar că ajungeam la acorduri cu patronii pentru o anumită sumă de bani, că trebuia să fac anunțuri, poze, dar apoi nu aveam idee unde mergeau banii", a mărturisit acesta, potrivit lavanguardia.com.

Jucătorul de fotbal susține că semna documentele pe care le semna pentru că "așa îi spunea tatăl său".

Urmăriți B1TV.ro și pe