Spania, egal cu Polonia după ce a ratat un penalty. Fără victorie după primele două meciuri la EURO 2020, „La Roja” e pe 3 în grupă și tremură pentru calificarea în optimi

Spania, egal cu Polonia după ce a ratat un penalty. Fără victorie după primele două meciuri la EURO 2020, „La Roja” e pe 3 în grupă și tremură pentru calificarea în optimi
foto: Hepta.ro / DPA Images / Cezearo De Luca

Selecționata de fotbal a Spaniei a reușit doar o remiză în compania Poloniei, scor final 1-1, sâmbătă, pe Estadio de La Cartuja dinSevilla, și n-are nicio victorie după primele două etape la EURO 2020, cum este și cazul naționalei poloneze. Într-un scenariu mai puțin probabil la startul turneului, „La Roja” este abia pe 3 în grupa în care Suedia și Slovacia ocupă locurile de calificare directă în optimi.

Tot astăzi au avut loc alte două partide la EURO 2020, însă în Grupa F, unde Ungaria a reușit un egal esperat cu campioana mondială la zi, Franța, iar campioana europeană en-titre, Portugalia, a fost zdrobită de Germania.

Spania a reușit doar un egal cu Polonia. „La Roja” n-are nicio victorie la EURO 2020 și e pe 3 în grupă

Spania venea după remiza cu Suedia, 0-0, și avea mare nevoie de victorie pentru a-și mări șansele la calificare. Zis și făcut, tripla campioană europeană a început meciul bine, iar tradiționalul său joc de posesie s-a concretizat în minutul 25, când Morata a reușit să înscrie și și-a dus naționala în avantaj. Până la pauză, spaniolii au avut și alte ocazii, însă nu au mai reușit să marcheze.

Repriza a doua a început în aceeași notă, cu Spania având o posesie sterilă și cu Polonia încercând să speculeze un eventual moment de neatenție, lucru care s-a și întâmplat în minutul 54, când Robert Lewandowski a finalizat perfect o centrare trimisă de Jozwiak și a devenit primul polonez din istorie care marchează la trei turnee europene consecutive.

Bucuria polonezilor putea dura doar patru minute, când „La Roja a primit un penalty. Totuși, Gerard Moreno a trimis mingea în bară. Din bară, mingea a sărit la Alvaro Morata, dar marcatorul primului gol nu a reușit să speculeze șansa ivită, iar scorul a rămas neschimbat până la final și Spania are doar două puncte după tot atâtea etape.

La capătul primelor două runde, clasamentul în Grupa E a EURO 2020 arată astfel:

  1. Suedia – 4 puncte;
  2. Slovacia – 3 puncte;
  3. Spania – 2 puncte;
  4. Polonia – 1 punct.

știre în curs de actualizare..