Super League e menită „să salveze fotbalul într-un moment critic”, spune președintele competiției. Florentino Perez: În 2024, vom fi morți cu toții

Super League e menită „să salveze fotbalul într-un moment critic”, spune președintele competiției. Florentino Perez: În 2024, vom fi morți cu toții
foto: Hepta.ro / AFP7 / Oscar J. Barroso

Super Liga Europei a fost creată „pentru a salva fotbalul”, a declarat Florentino Perez, președintele lui Real Madrid și omul ales să conducă întrecerea nou anunțată. Oficialul spaniol susține că inițiativa a fost lansată pentru că tinerii „nu mai sunt interesați” de acest sport din cauza „multor meciuri de calitate scăzută”, potrivit BBC.

Real Madrid se numără printre cele 12 cluburi de top din Europa care au anunțat că vor participa în Super Ligă, printre care se mai regăsesc și alte două semifinaliste din ediția actuală a Champions League, Manchester City și Chelsea Londra. Echipele au fost amenințate de UEFA cu excluderea din competiție, iar jucătorii lor au fost avertizați că li s-ar putea interizce șansa de a-și mai reprezenta echipele naționale în cadrul unor competiții precum Cupa Mondială.

„Oricând are loc o schimbare, mereu există oameni care i se opun”, a declarat Florentino Perez, care nu crede în amenințările UEFA privind excluderea din această ediție de Champions League.

Super Liga va cuprinde în total 20 de echipe, iar 15 vor fi calificate automat, având statut de membru-fondator. Alături de Real Madrid, Manchester City și Chelsea, în viitoarea competiție și-au mai anunțat deja prezența alte nouă echipe: FC Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Juventus Torino, Inter Milano și AC Milan.

Inițiativa a fost contestată inclusiv de liderii politici din Franța, Marea Britanie și Italia.

Ce a spus Florentino Perez, președintele Super Ligii Europei, despre noua competiție și despre „salvarea fotbalului într-un moment critic”

Oficialul spaniolsusține că echipele de top de pe continent continuă să piardă bani și că astfel de meciuri le-ar ajuta să își majoreze veniturile.

„Facem asta pentru a salva fotbalul într-un moment critic”, a declarat Florentino Perez, la televiziunea spaniolă El Chiringuito de Jugones.

„Dacă mergem mai departe cu Liga Campionilor va fi tot mai puțin interes, iar apoi se va termina. Noul format, care începe în 2024, este absurd. În 2024, vom fi morți cu toții”, a adăugat spaniolul.

UEFA a confirmat, luni, planurile privind un format de 36 de echipe pentru Champions League, care să debuteze în 2024.

„În anii `50, a existat o situație similară. UEFA și FIFA au fost împotriva noii Cupe Europene, dar acea competiție a schimbat fotbalul”, a mai adăugat Florentino Perez.

El susține că 40% dintre tineri nu sunt interesați de fotbal, iar Real Madrid a pierdut 400 de milioane de euro din cauza impactului generat de pandemia de COVID-19.