Swansea vs Petrolul: Suporterii englezi, sfătuiți să fie atenți la hoții de buzunare din România și să evite să bea apă de la robinet

Swansea vs Petrolul: Suporterii englezi, sfătuiți să fie atenți la hoții de buzunare din România și să evite să bea apă de la robinet

Englezii se pregătesc să vină în România! Nu în excursie, ci la meciul de joi din Europa League, dintre Petrolul Ploieşti şi Swansea. Jurnaliştii britanici dau sfaturi suporterilor, dar cele mai multe nu ne fac cinste. Fanii sunt avertizaţi să fie atenţi la buzunare sau la bijuterii, să se ferească de câinii comunitari şi chiar să evite să bea apă de la robinet. În meciul tur, Swansea a învins Petrolul cu 5 la 1.

Fanii celor de la Swansea sunt informaţi de către reprezentanţii site-ului britanic gov.uk că, în cazul în care vin la meciul retur cu Petrolul Ploieşti din Europa League, nu au nevoie de viză pentru a ajunge în România. Suporterii sunt sfătuiţi totuşi să aibă paşaportul valid şi în acelaşi timp să îl lase în camerele de hotel.

În acelaşi articol, fanii englezi primesc toate informaţiile pentru a ajunge la stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

În cele din urmă, englezii dau şi sfaturi conaţionalilor săi. În primul rând, susţinătorii echipei Swansea sunt sfătuiţi să ajungă devreme la porţile stadionului, să nu bea pe străzi, iar cei care fac acest lucru sunt avertizaţi că li se va interzice accesul pe stadion.

De asemenea, britanicii îşi atenţionează suporterii să nu cadă pradă hoţilor de buzunare din Bucureşti şi din Ploieşti. Zonele cele mai periculoase sunt considerate a fi cele aglomerate, cele de lângă casele de schimb valutar sau chiar transportul în comun.

Potrivit englezilor, în România au loc şi atacuri organizate. Cele mai comune metode, asupra cărora sunt avertizaţi fanii echipei Swansea, sunt cele în care atenţia le este distrasă de mai multe persoane, timp în care, în special copiii, se reped să le fure ceasul, bijuteriile de pe mâini sau de la gât ori portofelul.

În cele din urmă, suporterii trebuie să fie atenţi şi la hoţii îmbrăcaţi în haine de poliţişti. Aceştia pot solicita să vadă paşaportul şi portofelul, iar în cele din urmă portmoneul ajunge gol înapoi la deţinător.