Tenisul românesc pierde un mare talent: Cea mai bună junioară a ales să reprezinte altă țară din lipsa fondurile oferite pentru a își continua cariera (FOTO)

Tenisul românesc pierde un mare talent: Cea mai bună junioară a ales să reprezinte altă țară din lipsa fondurile oferite pentru a își continua cariera (FOTO)

Lipsa fondurile pentru sportul de performanță continuă să dăuneze grav România. Cea mai bună junioare din tenisul românesc, Karola Bejenaru, a ales să aplice pentru cetățenia britanică din lipsa fondurile pentru a putea continua în carieră.

„Deocamdată joc sub culorile României, dar sunt în proces de aplicare pentru cetăţenia britanică”, a confirma Bejenaru pentru Prosport.

Tânără s-a mutat din 2007 în Irlanda de Nord și povestește că tatăl său este nevoit să aibă trei joburi pentru a putea să o ajute cu cariera sportivă.

„Provin dintr-o familie de sportivi: bunicul meu a jucat tenis, tatăl meu a jucat tenis de masă, iar mama şi sora mea au făcut handbal. La vârsta de 7 ani am început să joc tenis la şcoală, iar la 8 ani mergeam deja la turnee în toată România. Am fost numărul 1 pe plan naţional la categoria U12, dar am plecat la Belfast. M-am mutat alături de tatăl meu, care şi-a luat trei joburi pentru a întreţine familia şi a-mi sprijini cariera”, povestește sportiva.

Lipsa banilor a condus și la pierderea șansei de a juca în unele din cele mai importante turnee ale carierei sale de junioare, prestigioasele turnee de Grand Slam de la Australian Open și US Open.

„Tatăl meu m-a înscris la Australian Open şi US Open în 2015, m-am bucurat când am fost acceptată direct pe tablourile principale la junioare. Dar a trebuit să mă retrag pentru că turneele respective presupuneau costuri foarte mari. Până de curând, tatăl meu a livrat pizza şi a făcut curat la cinematograf pentru a-mi susţine cariera”, spune mâhnită Bejenaru.
În schimb, pentru Irlanda de Nord, Karola Bejenaru va fi cea mai bună jucătoare de tenis pe care au avut-o vreodată.

Nicio tenismenă nord-irlandeză nu a mai fost la fel de bine clasată ca mine (n.r. – Karola a atins locul 746 în anul 2016). Vrau ca Irlanda de Nord să fie mândră de mine şi să reprezint această ţară la turneele de Grand Slam”, afirmă Karola Bejenaru.

Aceasta pierderi se adaugă unei alteia poate și mai mari, și anume Bianca Andreescu care a ales să reprezinte Canada și acum e una din cele mai importante sportive ale acestei țări. La fel, aceasta începuse să joace tot în România.