UEFA va organiza un turneu internațional de fotbal pentru refugiați

UEFA va organiza un turneu internațional de fotbal pentru refugiați

Organismul de conducere al fotbalului european a declarat că Unity Euro Cup va avea opt echipe și se va desfășura în Elveția.

Turneul Unity Euro Cup organizat de UEFA va consolida legăturile dintre comunități

Echipele vor fi alcătuite din 70% jucători refugiați și 30% nerefugiați și va avea loc pe 29 iunie la Nyon, în Elveția, unde se află sediul UEFA. Unity Euro Cup este o competiție amicală și va reuni echipe din Austria, Belgia, Germania, Franța, Italia, Malta, Republica Irlanda și Elveția.

Scopul său este de a consolida legăturile dintre comunități și persoanele strămutate prin intermediul fotbalului. Anunțul privind turneul a fost făcut cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților. Anul trecut, UEFA a semnat un acord de cooperare cu Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, ca parte a strategiei sale „Putere prin unitate”.

Michele Uva, șefa UEFA pentru fotbal și responsabilitate socială, a declarat „Astăzi, de Ziua Mondială a Refugiatului, UEFA onorează puterea și curajul refugiaților împreună cu UNHCR.
„Obiectivul nostru comun este de a ajuta refugiații, solicitanții de azil și persoanele strămutate în interiorul țării să rămână sănătoși din punct de vedere fizic și mental și să devină parte a comunității gazdă prin puterea fotbalului.”

Urmăriți B1TV.ro și pe