Un antrenor de top din SUA a fost concediat, deoarece nu s-a vaccinat anti-Covid

Un antrenor de top din SUA a fost concediat, deoarece nu s-a vaccinat anti-Covid
Nick Rolovich / Foto: Profimedia

Nick Rolovich, antrenorul echipei de rugby Washington State University (WSU), a fost concediat împreună cu alți patru asistenți ai săi, deoarece a refuzat să se vaccineze împotriva virusului Sars-Cov-2. Acesta este cel mai bine plătit angajat al echipei de rugby.

Potrivit legislației în vigoare, toți angajații din sectorul public sunt obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului, altfel, aceștia vor fi dați afară, transmite BBC.

Nick Rolovich avea un salariu 3,1 milioane de dolari pe an, dar a dorit să nu se vaccineze, spuse el, din considerente de natură religioasă. Cererea, însă, i-a fost refuzată.

„Prioritatea noastră va rămâne asigurarea sănătăţii şi a stării de bine a tinerilor sportivi”, au declarat oficialii echipei.

Vaccinul anti-Covid, obligatoriu pentru salariații din sectorul public

În luna august, în 2021, guvernatorul din Washington a anunțat că toți angajații din sectorul public trebuie să fie imunizați cu schema completă, pentru a putea presta în continuare slujba pe care aceștia o practicau, altfel, angajații din sectorul public ce refuză vaccinarea, vor rămâne fără slujbe. Nu vor fi obligați să se vaccineze cei cu condiții medicale ce nu permit vaccinare sau cei ce nu se pot vaccina din motive religioase.

„Deşi am luat această decizie, respect faptul că fiecare individ – inclusiv antrenorii, staff-ul sau atleţii – pot avea opinii diferite cu privire la vaccinul anti-COVID. Nu voi face alte comentarii”, a adăugat Nick Rolovich

Lupta dintre cel mai bine plătit angajat și lider

„Vreau să fiu empatic. Oamenii au făcut o alegere, dar au avut luni la dispoziție pentru alegerea respectivă. Asta nu e ceva ce a apărut peste noapte”, a zis Kirk Schulz, șeful Washington State University, conform The New York Times .

Rezistența lui Rolovich i-a infuriat pe cei mai mulți din aparatul administrativ al Washington State University, acesta aplicând chiar într-o sectă religioasă pentru a scăpa de îndatoririle impuse de guvern.

Începând de luna viitoare, studenții Washington State University ce nu se vor vaccina, nu vor participa la seminarele din primăvara viitoare.