Un japonez a cheltuit 40.000 de dolari pe bilete la Jocurile Olimpice, apoi a aflat că acestea se vor desfășura fără spectatori: „De fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng”

Un japonez a cheltuit 40.000 de dolari pe bilete la Jocurile Olimpice, apoi a aflat că acestea se vor desfășura fără spectatori: „De fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng”
Foto: Kazunori Takishima / Facebook

Un japonez pasionat de Jocurile Olimpice a cumpărat 197 de bilete în valoare de aproape 40.000 de dolari pentru a vedea competițiile de la Tokyo din tribune. Apoi a aflat că spectatorii nu vor fi la ediția aceasta, din cauza pandemiei de coronavirus. Kazunori Takishima își va primi banii înapoi, dar tot e supărat: „de fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng”.

Bani dați degeaba pe bilete la Jocurile Olimpice

Kazunori Takishima a susținut Japonia la edițiile Jocurilor Olimpice din ultimii 15 ani, iar acum era cu atât mai bucuros cu cât competiția se desfășoară chiar în țara sa. A dat 40.000 de dolari pe 197 de bilete pentru el și prietenii lui și era nerăbdător căci, la final, ar fi depășit recordul mondial pentru participarea la evenimentele olimpice.

Apoi i-a căzut cerul în cap: a aflat că actuala ediție a Jocurilor Olimpice se va desfășura fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Am rămas cu o mare tristețe și de fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng. Sunt foarte trist”, a spus Takishima, citat de CNN.

El își va primi banii înapoi, dar tot supărat, căci ar fi vrut să vadă spectacolul din tribune, nu de la televizor.

Takishima nici nu crede că se justifică restricția deoarece crede că riscul de infectare e mult mai mare în metroul din Tokyo, folosit zilnic de milioane de oameni: „Decizia de interzicere a spectatorilor a fost luată mai degrabă pe emoții decât pe cifre. Europenii care au organizat campionatul de fotbal au luat decizia corectă. Sunt foarte dezamăgit de Guvern și de comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo”.