Un nou caz Ekeng? Momente de coșmar pentru Bărboianu. Grav accidentat, fotbalistul a așteptat 30 de minute pentru a fi transportat cu ambulanța la spital (FOTO)

Un nou caz Ekeng? Momente de coșmar pentru Bărboianu. Grav accidentat, fotbalistul a așteptat 30 de minute pentru a fi transportat cu ambulanța la spital (FOTO)
Foto: digisport.ro

Ștefan Bărboianu s-a accidentat grav în minutul 73 al partidei dintre ASA Târgu Mureș și Concordia Chiajna. Cu toate acestea, fotbalistul a ajuns la spital abia la finalul meciului, informează sport.ro.

Bărboianu a suferit o ruptură a ligamentelor colateral, medial și lateral și o ruptură a ligamentului încrucișat anterior.

Foto: digisport.ro

El a așteptat pe o targă, având dureri insuportabile și a ajuns la spital abia după terminarea partidei.

Foto: digisport.ro

Potrivit sport.ro, medicii au rămas în tribunele stadionului, pentru că ASA nu au asigurat niciun alt doctor la joc și nu puteau astfel să părăsească arena. În plus, nici ambulanța nu a putut pleca fără medic.

Conform regulamentului FRF, un meci nu se poate disputa fără medic, iar ambulanța, la rândul ei, nu poate pleca fără medic. Cum cei de la ASA Târgu Mureș nu au mai asigurat niciun alt doctor la joc, singurul medic prezent a rămas la meci pentru ca acesta să se desfășoare în continuare, iar Bărboianu a fost urcat în ambulanță și a așteptat acolo în chinuri cumplite până când partida s-a încheiat, pentru ca unicul medic prezent să poată ajunge în ambulanță. Dacă ASA ar fi asigurat și ea un medic, Bărboianu putea fi transportat imediat la spital, iar partida s-ar fi desfășurat în continuare.

Foto: digisport.ro

Din cauza acestei accidentări grave, Bărboianu va lipsi minim șase luni de pe gazon.

Cei de la Concordia Chiajna vor să depună memoriu împotriva celor de la ASA Târgu Mureș după acest incident.

Cazul aduce aminte de tragedia de la meciul disputat între Dinamo și Viitorul. Atunci, camerunezul Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon în minutul 70, fără să fie lovit. El a decedat la spital, după o oră și 30 de minute de încercări de resuscitare. Ulterior, s-a aflat că medicii au acționat cu întârziere.

"Dacă se acţiona în primul minut, avea şanse 90% să scape. Fiecare minut de întârziere în asemenea cazuri scade cu 6% speranţa de a fi salvat. Din momentul în care a căzut şi până a ajuns la spital a făcut 7 minute, iar speranţa de viaţă a scăzut la mai puţin de 50%", au explicat atunci experții, citați de gsp.ro.

Doctorul Mihaela Duţă a fost pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă în acest caz. Surse judiciare au declarat atunci că Duță este acuzată că nu a respectat protocolul de resuscitare ERC 2015. Medicul trebuia să intervină imediat şi să-i pună defibrilatorul pe teren. Totuşi, aceasta a făcut-o abia în ambulanţă.

Aparatul a fost studiat şi în memoria lui internă arăta că jucătorul era in fibrilaţie ventriculară în maşină, iar protocolul spune că trebuie să aplici şocuri. Chiar şi aşa, Ekeng a fost predat la Spitalul de Urgenţă fără această procedură.

Urmăriți B1TV.ro și pe