Un nou club ar putea apărea în câțiva ani în Liga 1: Primăria București are de gând să investească sume impresionante în fotbal

Un nou club ar putea apărea în câțiva ani în Liga 1: Primăria București are de gând să investească sume impresionante în fotbal

După ce a cunoscut un succes uriaș în handbalul feminin, câștigând Liga Campionilor în sezonul 2015/2016, CSM București vrea acum să intre și în fotbal. Conducerea studiază posibilitatea înfiinţării unui club nou, dar şi varianta preluării Sportului sau Rapidului, potrivit DigiSport.

Anunțul despre dorința municipalității bucureștene de a investi sume impresionante de bani în fotbal a fost făcută chiar de către Alin Petrache, directorul general al CSM București.

"În cel mai scurt timp vreau să devenim cel mai important club din Capitală, iar în 3-4 ani chiar din România. Deja am inclus şase ramuri noi în proiect, yahting, caiac, fotbal, polo feminin şi masculin și scrimă. Când vorbim de o ramură, vorbim de copii, juniori şi seniori. Eu am cerut dublarea bugetului, care anul acesta a fost de 10 milioane de euro.

CSM Bucureşti va avea echipă de fotbal, cu grupe de copiii şi juniori, dar şi cu echipă de seniori. Deocamdată aşteptăm aprobarea primarului şi a celor din Consiliul Local. Când se va da unde verde, vom vedea ce soluţie alegem. Nu e aşa greu de făcut acest proiect.

Sunt două cluburi în Bucureşti cu o mare tradiţie care se zbat în mediocritate, Sportul Studenţesc şi Rapid. Sunt cluburi de tradiţie, cu palmares frumos, iar în cazul Rapidului, şi cu o galerie fantastică. Aceste cluburi au şi grupe de copii şi juniori, care funcţionează aşa cum pot. Putem prelua una dintre ele pentru a o ridica la nivelul la care ar trebui să fie. Fotbalul este un sport care mănâncă bani mulţi dacă nu e manageriat corespunzător", a spus Petrache pentru Adevărul.

Problema pe care o vor avea cei de la CSM va fi însă faptul că vor trebui să aștepte ani buni până vor reuși să ajungă în Liga 1, deoarece regulamentele prevăd ca o echipă nou înființată să pornească din Liga a 5a.

Până în acest moment, CSM București are secții sportive de atletism, baschet, handbal feminin, handbal masculin, motociclism, rugby, șah, volei feminin și volei masculin.

Urmăriți B1TV.ro și pe