Un nou sportiv, critic cu Maria Sharapova: Andy Murray susține că nu ar trebui acordate wild-card-uri celor prinși dopați

Un nou sportiv, critic cu Maria Sharapova: Andy Murray susține că nu ar trebui acordate wild-card-uri celor prinși dopați

Maria Sharapova revine în tenisul profesionist la finalul lunii aprilie după o pauză de 15 luni de suspendare după ce a fost depistată cu meldonium, o substanța interzisă de Agenția Mondială Antidoping.

Rusoaica nu are niciun punct în clasamentul mondial și în mod normal nu ar putea accede pe tabloul principal la niciun turneu din circuit, dar acesta lucru nu se va întâmpla deoarece deja organizatorii unor turnee precum Stuttgart, Madrid și Roma i-au oferit acesteia wild-card-uri direct pe tabloul principal.

Numărul 1 mondial în circuitul băieților, Andy Murray, critică decizia acestora afirmând că cei care se întorc după ce au fost prinși dopați ar trebui să muncească să revină în top și nu să primească oportunități gratuite din partea organizatorilor.

''Cred că ar trebui să muncești din greu ca să revii înapoi. Oricum, organizatorii turneelor vor face ce cred ei că este mai bine pentru competiția lor. Dacă ei cred că numele mari vor vinde mai multe bilete, asta vor face. Sharapova are o șansă de a-și îmbunătăți clasamentul până la punctul în care nu va mai avea nevoie de un wild-card. Dar dacă nu reușește până la Wimbledon, atunci va fi decizia organizatorilor dacă va juca aici. Sunt sigur că se vor gândi mult și temeinic despre ce va crede lumea și vor lua decizia corectă pentru ei'', a afirmat Andy Murray, potrivit Agerpres.

Cu o zi înainte, colega Sharapovei din circuitul WTA, Garbine Muguruza, afirma că nu este interesată de revenirea rusoaicei și că nici măcar nu își aduce aminte de ea. (Detalii AICI).

Urmăriți B1TV.ro și pe