Un român din Islanda, despre performanța naționalei islandeze de fotbal:"Au condiţii peste România, în curând ne bat şi la nivel de club"

Un român din Islanda, despre performanța naționalei islandeze de fotbal:"Au condiţii peste România, în curând ne bat şi la nivel de club"
Foto: Prosport

Islanda este în atenția tuturor când vine vorba de fotbal, după ce a reușit surpriza de a ajunge până în sferturile Campionatului European. Puțini fani de fotbal din România știu însă că exista un român care joacă în liga doua din Islanda.

Este vorba despre Cristian Pușcaș, un mijlocaș central de 22 ani, care a jucat în carieră și pentru Steaua, iar acum joacă la KF Fjardabyggd, club de liga a doua dintr-un oraș cu doar 1102 de locuitori.

Prosport i-a luat acestuia un interviu în care a aflat mai multe lucruri interesante despre Islanda și fotbalul din micuța țară insulară.

Fotbalistul a afirmat că diferența dintre fotbalul românesc și cel islandez vine de la condiții "Au condiţii peste România, în curând ne bat şi la nivel de club". "Liga a doua islandeză nu are atât de multă calitate, nu se lucrează foarte mult tactic. Însă, aşa cum s-a văzut şi la TV, sunt foarte, foarte determinaţi. Aleargă, joacă cu inima şi foarte greu îi depăşeşti. Liga a doua de aici e mai grea decât la noi. Noi avem calitate, suntem tehnici, ţinem de minge, dar nu alergăm şi nici nu avem determinarea lor. Treci de ei, vin iar. Îi driblezi, dar apar din nou lângă tine" a mai completat acesta."

"Banii vin la timp, nici nu trebuie să îţi faci griji. Şi nivelul salarial e mai mare. În liga a doua sunt salarii care se pot compara cu Liga 1 de la noi. " a spus acesta întrebat despre situația financiară, lucru ce contrastează cu insolvențele de la noi și datoriile către jucători.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit