Un român din Islanda, despre performanța naționalei islandeze de fotbal:"Au condiţii peste România, în curând ne bat şi la nivel de club"

Un român din Islanda, despre performanța naționalei islandeze de fotbal:"Au condiţii peste România, în curând ne bat şi la nivel de club"
Foto: Prosport

Islanda este în atenția tuturor când vine vorba de fotbal, după ce a reușit surpriza de a ajunge până în sferturile Campionatului European. Puțini fani de fotbal din România știu însă că exista un român care joacă în liga doua din Islanda.

Este vorba despre Cristian Pușcaș, un mijlocaș central de 22 ani, care a jucat în carieră și pentru Steaua, iar acum joacă la KF Fjardabyggd, club de liga a doua dintr-un oraș cu doar 1102 de locuitori.

Prosport i-a luat acestuia un interviu în care a aflat mai multe lucruri interesante despre Islanda și fotbalul din micuța țară insulară.

Fotbalistul a afirmat că diferența dintre fotbalul românesc și cel islandez vine de la condiții "Au condiţii peste România, în curând ne bat şi la nivel de club". "Liga a doua islandeză nu are atât de multă calitate, nu se lucrează foarte mult tactic. Însă, aşa cum s-a văzut şi la TV, sunt foarte, foarte determinaţi. Aleargă, joacă cu inima şi foarte greu îi depăşeşti. Liga a doua de aici e mai grea decât la noi. Noi avem calitate, suntem tehnici, ţinem de minge, dar nu alergăm şi nici nu avem determinarea lor. Treci de ei, vin iar. Îi driblezi, dar apar din nou lângă tine" a mai completat acesta."

"Banii vin la timp, nici nu trebuie să îţi faci griji. Şi nivelul salarial e mai mare. În liga a doua sunt salarii care se pot compara cu Liga 1 de la noi. " a spus acesta întrebat despre situația financiară, lucru ce contrastează cu insolvențele de la noi și datoriile către jucători.