Universiada de vară de la Shenzen: Medalie de argint pentru România la dans aerobic, bronz la triplusalt

Universiada de vară de la Shenzen: Medalie de argint pentru România la dans aerobic, bronz la triplusalt

Sportiva Cristina Bujin a câștigat, sâmbătă, medalia de bronz, în finala probei de triplusalt la Jocurile Mondiale Universitare de la Shenzen, China. Echipa mixtă a României de dans aerobic a obținut medalia de argint în cadrul aceleași competiții, informează Mediafax.

Bujin a sărit 14,21 metri din a treia încercare, ocazie cu care a cucerit medalia de bronz. Rusoaica Ekaterina Koneva a obținut aurul, reușind o săritură de 14,25 metri, cea mai bună performanță a carierei.

Echipa României, formată din Andreea Bogati, Laura Andreea Cristache, Valentin Mvarodineanu, Petru Porime Tolan, Anca Claudiu Surdu și Mircea Zamfir, a acumulat 19.063 de puncte la categoria dans aerobic, clasându-se pe locul doi, după echipa Chinei, care a obținut un punctaj total de 19. 163 de puncte. Pe locul 3 s-a situat Coreea de Sud, cu 18.950 de puncte.

La ediția din 2009, de la Belgrad, România a ocupat locul 33 în clasamentul pe medalii la Jocurile Mondiale Universitare, cu un bilanț de patru medalii, una de aur, două de argint și una de bronz.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe