Vasile Dîncu a vorbit situația de la CSA Steaua și despre ordinul semnat înainte de a demisiona de la Ministerul Apărării, ordin care permite clubului din Ghencea să se asocieze cu terțe persoane juridice, publice sau private, pentru a putea să promoveze în prima ligă de fotbal din România, transmite GSP.ro.
Fostul ministru susține că a semnat ordinul ca să se poată întâmpla acest lucru în viitorul apropiat și a explicat că înțelege teama suporterilor de a nu se pierde brand-ul Steaua.
„Sunt mai multe motive pentru care am semnat acest ordin. Era vorba despre o strategie. Nu mi se pare normal ca un grup cu așa o tradiție să nu aibă dreptul de a juca în SuperLigă, de a se lupta la campionat.
Am avut în vară o discuție, a fost organizat un Consiliu Ministerial, în cadrul căruia mi s-a prezentat că nu este o soluție ca Steaua să se asocieze cu un privat pentru a putea promova. Compania Romtehnica (n.r. aflată în subordinea MApN) poate să ia o parte din acțiuni, suporterii pot lua o parte din acțiuni, ca la Real Madrid, ca la Barcelona.
În mod legal, am semnat acest ordin pentru ca acest lucru să se poată întâmpla în viitor.
Înteleg că există o anumită frică, aceea de a nu se pierde brand-ul Steaua. Steaua poate intra într-o asociere, dar nu poate să vândă niciodată brand-ul Steaua, pentru că este un bun național, un bun imaterial al țării”, a declarat Vasile Dîncu, în emisiunea „Națiunea Stelistă”.
Vasile Dîncu spune că Florin Talpan încearcă „să își promoveze propriile interese”.
„Domnul Talpan a fost un domn care a încercat să se lupte pentru brand-ul Steaua, dar care și-a făcut un capital exagerat de imagine din asta.
S-a autopropus să fie general. A trimis o cerere la Cotroceni pentru a deveni general, fără să treacă pe la Minister, pe la Ministru, așa cum cere protocolul. Am fost șocat de acest lucru. A zis că i se cuvine acest lucru pentru lupta pe care a dus-o de-a lungul timpului. Există o serie de anchete, legate de unele nereguli care există acolo.
Domnul Talpan a obstrucționat oarecum punerea la dispoziție a actelor solicitate de Asociația Salvați Steaua (n.r. asociație care apără interesele celor de la FCSB).
A apărut în mod gratuit să mă critice pe mine, așa mi se pare. Domnul Talpan face mult caz, încercând să își promoveze propriile interese. Ieșirea asta a fost una de neînțeles. Domnia sa nu a făcut nimic pentru ca lucrurile să se schimbe în această perioadă. Aș fi fost foarte bucuros să fi primit o propunere din partea domnului Talpan în legătură cu soluția prin care să promoveze Steaua.
Atunci, în 1998, cred că domnul Talpan era acolo când s-a pierdut brand-ul Steaua”, a adăugat Vasile Dîncu.