Verdict dur pentru Anita Alvarez: „Ea este una dintre ele, probabil sportul acesta nu este pentru ea”

Verdict dur pentru Anita Alvarez: „Ea este una dintre ele, probabil sportul acesta nu este pentru ea”
Foto: Captură video

Înotătoarea americană Anita Alvarez, care a fost la un pas de înec după ce a leşinat miercuri în bazin şi a fost salvată de antrenoarea sa, nu a fost reţinută pentru proba pe echipe de vineri, de la Campionatele Mondiale de la Budapesta, la solicitarea Federaţiei Internaţionale (FINA), transmite AFP.

Federația Intenațională a prezentat motivul prezentat motivul pentru care salvamarii prezenți la bazin nu au intervenit din prima, iar acum au fost prezentate declarațiile medicilor, notează DigiSport.

Ce se va alege din cariera sportivei

Șeful departamentului de servicii medicale de la Campionatul Mondial din Budapesta a creionat faptul că Alvarez nu va mai putea activa în acest domeniu.

„Există diferite tipuri de sportive, unele tolerează bine modul în care variază cantitatea de oxigen și dioxid de carbon. Însă unele dintre ele sunt mai sensibile. Ea este una dintre ele, probabil sportul acesta nu este pentru ea”, a menționat Bela Merkely.

Selina Shah a participat vineri dimineaţa la examenul medical al sportivei.

„Am oferit toate dovezile medicale”, a spus ea, adăugând că nu ştie cum a ajuns FINA la concluzia că Alvarez nu trebui să înoate. Potrivit ei, Alvarez le va susţine pe coechipierele sale în timpul probei. În explicațiile oferite pentru presa maghiară, Bela Merkely, șefa serviciilor medicale pentru Cupa Mondială, i-a sugerat chiar sportivei că ar trebui să renunțe la acest sport.

De ce salvamarii nu au reacționat

FINA a emis un comunicat prin care a explicat motivele de ce salvamarii nu au avut o reacție imediată.

„Potrivit regulamentelor, salvamarii pot sări în bazin doar după ce primesc aprobarea arbitrilor. E o restricție impusă pentru a evita întreruperi în timpul competiției, în cazul unor neînțelegeri.

După ce antrenoarea a sărit în bazin, salvamarii, văzând gravitatea situației, nu au mai așteptat semnalul și au intervenit”, se arată în comunicat.

Alvarez (25 ani) şi-a pierdut cunoştinţa şi anul trecut, într-un turneu de la Barcelona servind drept criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind salvată tot de Fuentes.

Selina Shah a precizat că medicii echipei încearcă în continuare să găsească o explicaţie.

„Ne vom uita la ceea ce s-a întâmplat şi vom analiza asta în detaliu cu nişte specialişti pentru a încerca să stabilim cauza”, disconfortului sau, a spus medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe