Verdict de la UEFA: Sebastian Colțescu nu e rasist, dar a fost sancționat. Ce pedeapsă a primit Webo

Verdict de la UEFA: Sebastian Colțescu nu e rasist, dar a fost sancționat. Ce pedeapsă a primit Webo

Scandalul în care a fost implicat Sebastian Colțescu a ajuns la final. UEFA a hotărât faptul că expresia „ăla negru”, utilizatăîntr-un dialog cu colegul Ovidiu Hațegan, pentru a-l identifica pe Pierre Webo, secundul de la Bașakșehir, nu este o faptă care poate fi calificată în registrul rasist.

În ciuda acestui fapt, Colțescu a fost sancționat, pentru conduită nesportivă: nu va mai putea arbitra în cadrul competițiilor europene până la finalul sezonului, deci până la data de 30 iunie.

Octavian Șovre, de asemenea, a fost sancționat pentru comportament nesportiv și va trebui să urmeze un program educațional, la fel ca arbitrul Colțescu.

Cât despre Webo, cel care a provocat scandalul, a fost suspendat din competițiile europene pentru un meci.

Pierre Webo a cerut sancțiuni dure pentru Sebastian Colțescu

În februarie, după ce UEFA a pronunțat un verdict preliminar, în care s-a stabilit faptul că gestul lui SebastianColțescu nu a fost rasist, arbitrul român și-a exprimat entuziasmul.

„Când se face dreptate, aduce bucurie celor drepți și teroare celor care fac rău”, a postat în social media Sebastian Colțescu.

De partea cealaltă, antrenorul secundde la Bașakșehir, Webo, a solicitat sancțiuni severe pentru arbitrul român, simțindu-se jignit de apelativul „ăla negru”.

„Am simțit furie. Nici acum nu mi s-a dat un răspuns pentru cuvintele arbitrului”, a declarat acesta. „Îmi doresc să văd sancțiuni, pentru că trebuie să fie o premieră. O pedeapsă dură, altfel, nimeni nu-și va mai aminti ce s-a întâmplat și totul se va repeta”, a comentat camerunezul pentru France Football.