Vestea tragică primită de Stefanos Tsitsipas cu 5 minute înainte de finala de la Roland Garros. Ce a aflat tenismenul înainte de a fi învins de Novak Djokovic pe zgura de la Paris (VIDEO)

Vestea tragică primită de Stefanos Tsitsipas cu 5 minute înainte de finala de la Roland Garros. Ce a aflat tenismenul înainte de a fi învins de Novak Djokovic pe zgura de la Paris (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Bestimage / JB Autissier / Panoramic / Bestimage

Stefanos Tsitsipas a pierdut dramatic finala Roland Garros, duminică, deși condusese cu 2-0 la seturi, iar la finalul partidei cu liderul mondial din tenis, Novak Djokovic, sportivul elen a izbucnit în lacrimi. Ulterior, el a dezvăluit că a aflat despre decesul bunicii sale cu doar cinci minute înainte de duelul din capitala Franței.

Tsitsipas a avut un parcurs fulminant la Roland Garros, parcurs care a culminat cu prezența sa în finala disputată duminică pe prestigioasa arenă Philippe-Chatrier. Adversarul din ultimul act a fost chiar liderul clasamentului ATP, Novak Djokovici, cel care în semifinale îl eliminase pe nimeni altul decât Rafa Nadal.

În ciuda diferenței de pe hârtie, Stefanos Tsitsipas a început excelent și dădea impresia că poate câștiga turneul. După o oră și 45 de minute, grecul avea deja 2-0 la seturi. De aici însă, partida a căpătat o cu totul altă turnură, iar în cele din urmă Novak Djokovic a fost cel care s-a impus, câștigând al 19-lea titlu de Grand Slam din palmares.

Stefanos Tsitsipas, despre vestea tragică primităînainte de finala de la Roland Garros

La finalul duelului, Stefanos Tsitsipas a izbucnit în lacrimi. Aparent, nu numai înfrângerea suferită la Paris a stat în spatele lacrimilor sale. Cu doar cinci minute înainte de meci, tenismenul aflase că bunica sa a murit.

„Viața nu este despre a câștiga sau a pierde. Este despre a te bucura de fiecare moment, fie că îl petreci singur sau alături de alții, despre a trăi o viață plină de sens, fără mizerii. Să ridici trofee și să te bucuri de victorii înseamnă ceva, dar nu totul.Cu 5 minute înainte de a intra pe teren, iubita mea bunică a pierdut lupta cu viața. O femeie înțeleaptă, ale cărei credință în viață și dorință de a oferi nu pot fi comparate cu ale niciunei alte persoane pe care am întâlnit-o. Este important să avem mai mulți oameni ca ea în această lume, pentru că astfel de oameni te fac să prinzi viață, te fac să visezi. Aș vrea să spun că indiferent de zi, de circumstanțe sau de situație, asta îi este dedicat ei, doar ei.Îți mulțumesc că mi-ai crescut tatăl. Fără el ce se întâmplă acum nu ar fi fost posibil”, a scris Tsitsipas pe Instagram, potrivit GSP.