Villarreal și Manchester United s-au calificat în finala Europa League / Trei din cele patru finaliste de cupe europene sunt din Anglia, unde trofeul Champions League va reveni după o pauză de 9 ani

Villarreal și Manchester United s-au calificat în finala Europa League / Trei din cele patru finaliste de cupe europene sunt din Anglia, unde trofeul Champions League va reveni după o pauză de 9 ani
foto: Hepta.ro / DPA Images / Martin Rickett

Villarreal și Manchester United și-au respectat statutul conferit de rezultatele din turul semifinalelor de UEFA Europa League și s-au calificat, joi seară, în ultimul act al competiției. Cele două formații se vor confrunta pe data de 26 mai cu trofeul pe masă, la Gdansk, în Polonia, în prezența a 9.500 de spectatori.

Villarreal vs Manchester United, în finala Europa League 2020/21

Villarreal s-a deplasat joi seară la Londra, pe Emirates Stadium, unde a înfruntat-o pe Arsenal, pe care o bătuse cu scorul de 2-1 în turul din Spania. „Tunarii” nu au reușit să răstoarne handicapul, iar partida din Anglia s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Manchester United a avut o misiune și mai simplă joi seară, când a mers pe Olimpico din Roma. În tur, „diavolii roșii” câștigaseră cu un zdrobitor 6-2, astfel că emoțiile au fost minime. Chiar și așa, cele două echipe au fost din protagonistele unui meci cu multe goluri. În final, AS Roma a ieșit învingătoare, scor 3-2, însă rezultatul a consfințit eliminarea sa din Europa League.

Trei din cele patru finaliste de cupe europene din acest an sunt din Anglia

Este un an formidabil pentru fotbalul englez, care dă ambele echipe din finala UEFA Champions League ediția 2020/21, Manchester City și Chelsea. De altfel, Chelsea este chiar ultima echipă din Anglia care a câștigat acest trofeu, în anul 2012.

În faza semifinalelor, formația antrenată de Pep Guardiola a trecut de PSG, în timp ce elevii lui Thomas Tuchel au răpus cea mai galonată echipă din competiție, Real Madrid.

Finala Champions League va avea loc pe 29 mai în Turcia, pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul.

Urmăriți B1TV.ro și pe