WTA cere Beijingului să investigheze acuzațiile lui Shuai Peng. Tenismena nu a mai fost văzută de când a spus că ar fi fost violată de un fost oficial de stat

WTA cere Beijingului să investigheze acuzațiile lui Shuai Peng. Tenismena nu a mai fost văzută de când a spus că ar fi fost violată de un fost oficial de stat
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Asociația de tenis feminin (WTA) a solicitat guvernului chinez să investigheze acuzațiile lansate de Shuai Peng la adresa unui fost oficial de stat.

Peng, una dintre cele mai cunoscute tenismene din China, l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el acum trei ani de zile.

Postarea sportivei a fost ștearsă în mai puțin de 30 de minute de la publicare, iar de atunci Peng nu a mai fost văzută în public și nu se știe nimic despre locația ei.

Fostul lider mondial de dublu feminin are peste jumătate de milion de urmăritori pe Weibo, o platformă asemănătoare cu Twitter, însă contul său este în continuare blocat de la căutare.

WTA cere guvernului de la Beijing să investigheze acuzațiile lui Shuai Peng

Șeful WTA, Steve Simon, spune că acuzațiile lansate de Peng provoacă „o îngrijorare profundă” și trebuie cercetate „pe deplin, corect, transparent și fără cenzură”, transmite CNN.

„Peng Shuai și toate femeile merită să fie auzite, nu cenzurate”, a subliniat Simon. „Acuzațiile sale despre conduita unui fost lider chinez, care implică o agresiune sexuală, trebuie tratate cu cea mai mare seriozitate”, a continuat oficialul tenisului mondial.

Zhang Gaoli (75 de ani) a făcut parte din biroul permanent al Partidului Comunist Chinez între 2012 și 2017, în primul mandat al lui Xi Jinping.

În postarea de pe Webo, Shuai Peng (35 de ani) susținea că relația dintre ei s-a întins, cu pauze, pe o perioadă de 10 ani. Tenismena spunea că nu are probe care să demonstreze acuzațiile și că Zhang mereu era îngrijorat dacă nu cumva îl înregistrează.

„Nu pot să descriu cât de dezgustată am fost și de câte ori m-am întrebat dacă mai sunt om. Mă simțeam ca un cadavru”, a scris Peng.

Șeful WTA a lăudat-o pentru „curajul și forța sa remarcabilă”.

„Femeile din toată lumea își găsesc vocea pentru a putea fi corectate nedreptățile”, a afirmat Steve Simon.