Zlatan Ibrahimovic revine la echipa națională a Suediei, la 39 de ani

Zlatan Ibrahimovic revine la echipa națională a Suediei, la 39 de ani

La 39 de ani, Zlatan Ibrahimovic dovedește că este precum vinul. La o vârstă la care majoritatea fotbaliștilor sunt retrași din activitate, atacantul cu origini în fosta Iugoslavieface senzație în Serie A, cu AC Milan. De asemenea, și-a anunțat revenirea în echipa națională a Suediei.

Selecționerul Janne Andersson s-a înțeles cu Zlatan Ibrahimovic, deși în trecut, au existat tensiuni între cei doi:vârful de careul-a numit „incompetent” pe tehnician. În ciuda acestui fapt, Andersson s-a împăcat cu starul de la Milan.

„Este un jucător foarte bun, cel mai bun pe care îl avem în Suedia. Pe lângă ceea ce poate face în teren, Zlatan Ibrahimovic are o experiență incredibilă și îi poate ajuta pe colegii săi”, a declarat Janne Andersson.

„Reîntoarcerea lui Dumnezeu”, a notat Zlatan pe pagina sa de Twitter.

Când va juca Zlatan Ibrahimovic din nou, pentru echipa națională a Suediei

Astfel, Zlatan Ibrahimovic va pune umărul în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2022. Suedezii vor juca pe data de 25 martie împotriva Georgiei, pe 28 martie cu Kosovo, iar pe 31 martie se va duela cu Estonia, în cadrul unui amical.

Din grupa preliminariilor pentru CM 2022 mai fac parte Spania și Grecia.

Pentru echipa națională a Suediei, Zlatan Ibrahimovic are 62 de goluri în 116 partide. În actualul sezon, la echipa de club, atacantul suedez a bifat 14 goluri în 14 meciuri în campionat.

În prezent, Milan este pe locul al doilea în Serie A, cu 53 de puncte după 25 de etape, la 6 puncte de liderul Inter Milano. Zlatan mai are contract cu Milan până în luna iunie, iar Paolo Maldini și ceilalți conducători încearcă să-l convingă pe „Ibra” să-și prelungească angajamentul.