15 sirieni încercau să treacă ilegal frontiera în România. Bărbații intenționau să ajungă în Germania și Olanda

15 sirieni încercau să treacă ilegal frontiera în România. Bărbații intenționau să ajungă în Germania și Olanda
Urmărire ca în filme în județul Dolj: S-au trans focuri de armă pentru prinderea unui copil, aflat la volanul unei maşini. Foto: Facebook/Politia Română.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-un microbuz, condus de un cetăţean român, 15 cetăţeni sirieni, care încercau să treacă ilegal frontiera în ţara noastră şi intenţionau să ajungă în Olanda şi Germania, informează agerpres.

Sirienii încercau sa evadeze

„La data de 23 iunie, în jurul orei 23.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în calitate de şofer al unui microbuz, un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani.

În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că în spaţiul destinat mărfii sunt făcute modificări la un perete al acestui compartiment.

Astfel, au fost descoperiţi, în peretele dublat, 15 persoane de sex masculin. La cercetări, poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naţionalitate siriană şi intenţionau să ajungă în Olanda şi Germania. (…) Tot în urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul intenţiona să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat„, precizează reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, citați de agerpres.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranţi în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar, cei 15 cetăţeni de origine siriană au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră din Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe