Ţigări de contrabandă de peste 11 milioane lei, descoperite de oamenii legii, la Constanța

Ţigări de contrabandă de peste 11 milioane lei, descoperite de oamenii legii, la Constanța
Foto: pixabay.

Un număr de 760.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 11 milioane de lei, au fost descoperite de oamenii legii într-un camion şi două locuinţe din judeţul Constanţa, informează Garda de Coastă, citată de agerpres.

200.000 de pachete cu țigări, descoperite de oamenii legii

Potrivit sursei citate, primele 200.000 pachete cu ţigări, fără timbru fiscal, au fost descoperite în urma controlării unui camion aflat în trafic în localitatea Ovidiu.

„În 23 iunie, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa, un camion cu remorcă, la volanul căruia se afla un cetăţean român, în vârstă de 48 ani.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, s-a constatat că în semiremorcă se aflau 400 de baxuri ce conţineau 200.000 de pachete cu ţigări, fără timbru fiscal, în valoare de aproximativ 3.000.000 lei”, precizează reprezentanții Gărzii de Coastă.

Oamenii legii efectuează cercetări

În urma continuării verificărilor, la două locuinţe din Săcele au mai fost depistate 560.000 pachete cu ţigări de contrabandă.

„În continuarea cercetărilor, derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în data de 24.06.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, privind două locaţii situate pe raza localităţii Săcele, jud. Constanţa.

În urma percheziţiilor au fost descoperite 560.000 de pachete cu ţigări diferite mărci, de proveniență Duty-Free, în valoare de 8.400.000 lei”, mai spun reprezentanții Gărzii de Coastă.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 11.400.000 lei, a fost confiscată.

Urmăriți B1TV.ro și pe