A fost lansată moneda de aur cu tema „150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu”

A fost lansată moneda de aur cu tema 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu

Există o nouă monedă în România.

Banca Națională a României a lansat o monedă din aur cu tema 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu.

S-a lansat moneda din aur

Potrivit Banca Naţională a României, s-a lansat o monedă din aur. Aceasta va avea ca temă 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu.

Aversul monedei prezintă palatul Adunării Deputaţilor din Bucureşti în perioada interbelică. Aceasta are ca inscripţie „ROMÂNIA”, în arc de cerc, cu anul de emisiune „2023” şi stema României. Mai mult decât atât, ca orice monedă, aceasta prezintă şi valoarea nominală a sa, în valoare de „500 LEI”, scrie Spynews.

Valoarea de vânzare a acesteia este de 14.500 lei

Reversul monedei prezintă atât portretul şi numele, cât şi semnătura lui Iuliu Maniu. Totodată, apar și anii în care acesta a trăit, 1873-1953.

Aceste noi monedele din aur vor avea un ambalaj în capsule de metacrilat transparent. Ele vor fi însoţite de broşuri de prezentare, dar şi de certificate de autenticitate. Acestea vor fi redactate în trei limbi diferite, şi anume româna, engleza şi franceza. Tot pe certificatele de autenticitate ale monedelor se vor găsi și semnăturile guvernatorului BNR, dar şi casierului central.

Prețul de vânzare nu va fi obișnuit. Astfel, valoarea de vânzare a acesteia este de 14.500 lei. În acest preț sunt incluse TVA-ul, broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Aceste monedele din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu vor putea circula pe teritoriul României.

Urmăriți B1TV.ro și pe