O bucătărie de vară din satul Brăiești (Suceava) a fost distrusă de un incendiu pornit de la afumătoare, mai exact de la efectul termic produs de slănina care a luat foc, notează Monitorul de Suceava.
Pompierii și Polițiștii Secției Rurale Mălini au fost alertați că arde o casă în satul Brăiești. Potrivit sursei citate, focul se manifesta la acoperișul unei bucătării de vară, care în mare parte a fost distrusă. La fața locului au intervenit pompierii de la Cornu Luncii, alături de echipajul de pompieri militari de la Fălticeni.
Din cercetările poliției a rezultat că un bărbat în vârstă de 53 de ani a pus mai multe bucăți de carne, slănină și alte preparate din carne, într-o afumătoare situată în prelungirea bucătăriei de vară și a dat foc cu scopul de a afuma carnea.
Arderea puternică a aprins afumătoarea, iar apoi acoperișul de pe aproximativ 80 de mp.
Cauza incendiului este efectul termic, iar primul material care s-a aprins au fost bucăți de slănină. Prejudiciul a fost estimat la 50.000 de lei.