Alba Iulia: Trei elevi ai unui liceu militar au fost testați pozitiv, chiar înainte de începerea anului școlar

Alba Iulia: Trei elevi ai unui liceu militar au fost testați pozitiv, chiar înainte de începerea anului școlar
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

Trei elevi ai Liceului Militar din Alba Iulia au fost testați pozitiv cuSARS-COV-2, chiar înainte de începerea noului an școlar. Aceștia provin din județele Alba, Maramureş şi Mureş și se pregăteau să înceapăclasa a IX-a, cândau fost testați, măsură necesară pentrucazarea în cazarma unităţii de învăţământ.

Cei trei au simptome ușoare de COVID-19 și au fost imediat izolaţi la infirmieria şcolii, de unde, apoi, au fost preluaţi de către familii, urmând să-și petreacă cele 14 zile de izolare la domiciliu. Izolați rămân și colegii cu care au intrat în contact cu ei.

Înainte de confirmarea cazurilor, la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia cursurile urmau să fie reluate conform scenariului verde, însă, acum urmează să se stabilească ce se va întâmpla cu activitatea didactică.

Potrvit declarațiilor ministrului Sănătății,Nelu Tătaru, în această situație, în caretrei elevi dinclase diferite sunt depistați cu noul coronavirus, ceilalți elevidin școală rămân încarantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție.

Toți elevii, precum și cadrele didactice de la liceul militar au fost testați pentru COVID-19. Este vorba de circa 460 de elevi și nu toate rezultatele testelor sunt gata.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe