Alba Iulia: Trei elevi ai unui liceu militar au fost testați pozitiv, chiar înainte de începerea anului școlar

Alba Iulia: Trei elevi ai unui liceu militar au fost testați pozitiv, chiar înainte de începerea anului școlar
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

Trei elevi ai Liceului Militar din Alba Iulia au fost testați pozitiv cuSARS-COV-2, chiar înainte de începerea noului an școlar. Aceștia provin din județele Alba, Maramureş şi Mureş și se pregăteau să înceapăclasa a IX-a, cândau fost testați, măsură necesară pentrucazarea în cazarma unităţii de învăţământ.

Cei trei au simptome ușoare de COVID-19 și au fost imediat izolaţi la infirmieria şcolii, de unde, apoi, au fost preluaţi de către familii, urmând să-și petreacă cele 14 zile de izolare la domiciliu. Izolați rămân și colegii cu care au intrat în contact cu ei.

Înainte de confirmarea cazurilor, la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia cursurile urmau să fie reluate conform scenariului verde, însă, acum urmează să se stabilească ce se va întâmpla cu activitatea didactică.

Potrvit declarațiilor ministrului Sănătății,Nelu Tătaru, în această situație, în caretrei elevi dinclase diferite sunt depistați cu noul coronavirus, ceilalți elevidin școală rămân încarantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție.

Toți elevii, precum și cadrele didactice de la liceul militar au fost testați pentru COVID-19. Este vorba de circa 460 de elevi și nu toate rezultatele testelor sunt gata.

Tags:
Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)