ALBA: Șase angajați ai APIA au fost testați pozitiv cu COVID-19

ALBA: Șase angajați ai APIA au fost testați pozitiv cu COVID-19
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Focar de coronavirus la Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură dinAlba. Șase angajați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Potrivit agerpres, din cele 64 de persoane suspecte,doar 13 ar fiacceptat să se testeze.

După ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 44 de noi cazuri,DSP a explicat că acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii numărului de testări.

„Numărul crescut de cazuri depistate în ultimele 24 de ore este determinat de testarea masivă a contacţilor direcţi ai cazurilor pozitive identificate anterior şi trebuie interpretat în contextul creşterii aproape constante a numărului de cazuri din ultima perioadă, ca urmare a unei răspândiri comunitare accentuate a virusului. Astfel, existând mai multe cazuri evident că există şi mai mulţi contacţi (suspecţi), stabilindu-se că fiecare pozitiv are cel puţin un contact (membru de familie sau apropiat). Scopul DSP Alba este în continuare de a testa cât mai mult (joi au fost efectuate peste 900 de teste), pentru a depista şi izola pozitivii şi astfel a limita, pe cât posibil, răspândirea virusului. Raportat la numărul de teste, procentul de pozitivi a fost ieri de 4,8%”, au transmis reprezentanţii DSP Alba.

Bilanțul epidemiologic al ultimelor 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică anunță, vineri, că în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 1.629 de noi infectări cu SARS-CoV-2, cu zece mai puține ca ieri. În același intervalu, 24-25 septembrie, ora 13.00, au fost prelucrate 25.494 de teste. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 600 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 508 de pacienți cu coronavirus sunt internați, în acest moment, în secțiile de ATI din România.

De asemenea, au fost înregistrate 42 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Tags: