Altercație între doi bucureșteni și agenții firmei de pază într-un mall din Cluj, după ce aceștia au refuzat să prezinte certificatele verzi Covid

Altercație între doi bucureșteni și agenții firmei de pază într-un mall din Cluj, după ce aceștia au refuzat să prezinte certificatele verzi Covid
Foto: Poliția Română / Facebook

Vineri, doi tineri din bucurești au intrat într-o altercație cu membrii serviciului de pază dintr-un mall din Cluj, deoarece aceștia au refuzat să prezinte certificatele verzi.

După ce aceștia au fost escortați din zona de food court, l-au lovit pe agentul de pază.

Amendă de 6.000 de lei pentru cei doi tineri

Polițiștii au fost sesizați în cursul zilei de joi, ora 19:00, cu privire la altercația din mall, din localitatea Florești. 

În urma anchetei, a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991, pentru provocarea de scandal și o altă amendă de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020, cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind prezentarea certificatelor verzi, conform normelor Uniunii Europene de a combate răspindirea viruslui Sars-Cov-2.

De asemenea, sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de lovire, iar în urma imaginilor video apărute în spațiul public, polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au demarat o anchetă privind modul de acțiune al personalului de pază și protecție.

„Cei doi tineri nu au prezentat agenţilor la intrare certificatul verde şi nu au vrut să poarte mască. Au trecut de agenţi şi au pătruns în zona de Food Court unde era alt control. S-au strecurat pe lângă agent dar a intervenit şeful de obiectiv. După ce au fost scoşi din zonă, l-au agresat pe şeful de obiectiv, l-au lovit. Cei doi au fost imobilizaţi şi s-a chemat Poliţia”, au declarat reprezentanții firmei de pază PP Protect, pentru Cluj24

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului