Amenzi de 91.000 de lei în urma neregulilor de la spitalele din Olt, după controalele ISU în secțiile ATI

Amenzi de 91.000 de lei în urma neregulilor de la spitalele din Olt, după controalele ISU în secțiile ATI
Sursa Foto: Hepta

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt au aplicat amenzi la spitaledin Slatina, Caracal, Balș și Corabia, scrie Agerpres.

Sancțiunile au fost în valoare de91.000 de lei pentru neregulile constatate în urma controalelor de la secţiile de Terapie Intensivă.

Controalele au fost realizate de echipe mixte de specialişti din cadrul ISU, Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi ISCIR.

Potrivit ISU Olt, echipele au constatat 40 de problemeîn domeniul apărării împotriva incendiilor, două dintre deficienţe fiind remediate în timpul verificărilor.

„În cadrul celor patru unităţi sanitare au fost verificate şase clădiri, în care funcţionează secţii sau compartimente ATI, iar cinci dintre acestea nu deţin autorizaţie de securitate la incediu, iar o clădire nu necesita autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru neconformităţile identificate în teren, inspectorii de prevenire au aplicat zece sancţiuni contravenţionale, dintre care trei avertismente şi şapte amenzi, în cuantum de 91.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Au mai fost identificate și deficiențe la instalațiile electrice, lipsa autorizației de securitate la incendiu, neasigurarea funcţionării instalaţiilor de detectare şi semnalizare a incendiilor.

„Principalele deficienţe identificate din domeniul apărării împotriva incendiilor au constat în: nu se asigură funcţionarea instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor; nu s-a asigurat verificarea mijloacelor de primă intervenţie cu personal autorizat; funcţionarea fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu; începerea lucrărilor de modificare fără obţinerea avizului de securitate la incendiu; exploatarea instalaţiilor electrice cu deficienţe; nu se asigură marcarea căilor de evacuare cu corpuri de iluminat de securitate pentru evacuare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”