Asistaţii social din Ploiești s-au revoltat după ce au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş. Ce le-a transmis primarul

Asistaţii social din Ploiești s-au revoltat după ce au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş. Ce le-a transmis primarul
Sursa Foto: News.ro

Mai multe persoane care beneficiază de ajutorsocial au ieşit în stradă, marţi, protestând în faţa sediului Primăriei Ploieşti, faţă de decizia noului edil al oraşului, Andrei Volosevici, de a-i coopta pe asistații socialîn programul de curăţenie generală început în oraş după alegeri. Edilul le-a atras atențianemulţumiţilor că dacă vor refuza să muncească le vor fi sistate plăţile, conform legislațieiaflate în vigoare.

Asistații social din Ploiești refuză să muncească

Persoanelecare beneficiaază devenitulminim garantat s-au adunat, marţi, în faţa sediului Primăriei Ploieşti pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de faptul că noul primar al oraşuluia decis să îi scoată la muncă, alături de muncitorii de la salubritate şi de cei de la spaţii verzi, pentru asigurarea curăţeniei generale în oraş.

În cele din urmă, actualul primar al orașuluia ieşit şi a discutat cu oamenii care refuză să facă muncă în folosul comunității.

Andrei Volosevici ”a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanțiiPrimăriei Ploieşti prin intermediul unuicomunicat de presă citat de News.ro.

Asistaţii social au aflat la sfârşitul săptămânii trecute că au fost chemaţi la muncă, în cadrul unei ample acţiuni de curăţenie demarate de municipalitate după alegerea unui nou primar. Programul Curăţenie generală a fost demarat în condiţiile în care de mai mulţi ani municipiul Ploieşti se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte curăţenia. La activităţile de curăţare a spaţiilor publice participă sute de angajaţi ai operatorului de salubritate Rosal Grup, care are contract cu Primăria Ploieşti, dar şi angajaţi ai SC Servicii de Gospodărire Urbană, firmă a Consiliului Local Ploieşti care asigură întreţinerea spaţiilor verzi. Activitatea asistaţilor social este coordonată de Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, aflată în subordinea Primăriei, însă unii dintre aceştia au declarat că au probleme de sănătate şi că nu li se pare normal să fie scoţi la curăţenia spaţiilor publice din oraş.

Ce pățesc asistații social care refuză să muncească

Având în vedere faptul că asistații social nu vor să se angajeze și refuză să iasă la muncile la care-i cheamă primarii, pe motiv că au copii de crescut, sunt bolnavi ori sunt prost plătiți, autoritățile au stabilit un cadru legal prin care toți cei care trăiesc din venitul minim garantat să nu mai poată refuza angajarea sau cursurile de calificare.

”Începând cu data de 22 octombrie 2018 a intrat în vigoare Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Astfel, potrivit noilor prevederi, refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social . În această situaţie, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social”, au anunțatreprezentanții Agenției Municipale pentru Ocuparea Foreței de Muncă București în urmă cu ceva timp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:37 - Copil, în stare gravă la spital, după ce a suferit un atac cardio-respirator. Băiatul era în excursie, la un parc acvatic din Oradea
18:33 - Suma uriașă transferată de Bashar al-Assad în Rusia după căderea regimului / Ofițerii din serviciile secrete de la damasc fac dezvăluiri incendiare
18:21 - Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim. Casa de Pensii a făcut anunțul: „Începând cu aceeaşi dată …”
18:11 - Ministerul Apărării avertizează asupra unei campanii masive de manipulări și dezinformări care circulă în spațiul public
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei
17:02 - Crimă în Sectorul 5 al Capitalei. Mama agresorului a sunat la 112 pentru a anunța fapta
16:56 - Gheorghe Ialomițianu: „Acest Guvern trăiește din împrumuturi și vă dați seama ce dobânzi plătim” (VIDEO)
16:51 - Bogdan Matei (PSD), despre problemele cauzate de softul Casei de Pensii: Sunt foarte multe probleme și, din păcate, pensionarii au de suferit. Statul român, prin anumite instituții ale sale, nu este pregătit de digitalizare (VIDEO)