Un asistent medical s-a izolat 5 zile în mașină, în așteptarea DSP-ului, după ce s-a infectat cu COVID

Un asistent medical s-a izolat 5 zile în mașină, în așteptarea DSP-ului, după ce s-a infectat cu COVID
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Un asistent medical, confirmat pozitiv cu COVID-19, a stat izolat 5 zile în propriul autoturism. Inițial, bărbatul a luat decizia de a nu mai intra în locuință pentru a-și proteja soția, operată la inimă.

Când primele simptome de coronavirus au început să apară, bărbatul a făcut untest la clinica unde lucrează. După ce a primit confirmarea că este infectat, a decis să nu mai meargă acasă. Imediat a sunat la Direcția de Sănătate Publică, iar cei de acolo i-au spus că va fi sunat înapoi și i se va spune ce să facă, povestește el. În următoarele 5 zile, asistentul nu a mai primit nici un răspuns concret de la autoritățiși așa a ajuns să locuiască în mașină, potrivit Digi24.

„Mi-a răspuns cineva și mi-a zis să aștept și să stau izolat, atâta tot, asta sâmbătă seara. Duminică am sunat din nou și am cerut să îmi zică ceva, ce să fac, că stau în mașină. Să stau izolat pe cât posibil, așa mi-au zis. Îmi trebuie concediul ăla medical, mă interesează internarea aia de 24, 48 de ore”a povestit bărbatul.

Ulterior, el acerut ajutor unui prieten care are un apartament gol, însă nu a mai fost nevoie pentru că, joi, după difuzarea materialui de către sursa citată, a fost transportatla camera de gardă a Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

DSP București a precizat într-un comunicat de presă că bărbatul a fost contactat după ce au aflat de cazul lui de la televizor, pnetru că inițial, că acesta ar fi trimis înștiințareaprivind rezultatul testului RT-PCR pe o adresă de email greșit. Barbatul spune însă că a sunat și la DSP, iarcineva i-a spus că va primi un telefon, dar nu l-a mai căutat nimeni.

Tags:
Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)