Decesul unui bărbat dispărut de luni de zile, confirmat de listele electorale. O încurcătură a făcut ca familia să nu fie anunțată de deces

Decesul unui bărbat dispărut de luni de zile, confirmat de listele electorale. O încurcătură a făcut ca familia să nu fie anunțată de deces

Un vasluian în vâstă de 52 de ani a fost căutat luni întregi de familie, după ce a dispărut, însă aceștiaau aflat că acesta este mort abia când primarul din comună când a verificat registrul electoral.

Vasluianul a murit în Ploiești, după ce i s-a făcut rău, însă nimeni nu i-a căutat familia

Potrivit adevărul.ro, acesta a murit în luna mai, pe raza MunicipiuluiPloieşti după ce i s-a făcut rău îngară. Chiar dacă avea actele de identitate asupra lui, agentul de poliție care s-a ocupat de cazul lui s-a grăbit să concluzioneze că acestanu are rude, fără să verifice. Ca urmare,trupul neînsuflețit al acestuia a zăcut luni de zile la morgă șişi urma să fie înmormântat de Primăria Ploieşti, în timp ce membrii familiei îl căutau cu disperare.

”La data de 25 mai a.c., Poliţia municipiului Ploieşti a fost sesizată de către unitatea spitalicească despre faptul că persoana în cauză a decedat, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Din verificări a reieşit faptul că pe data de 23 mai a.c., bărbatul ar fi acuzat o stare de rău în timp ce se afla în zona de sud a oraşului, după care a fost preluat de către un echipaj şi internat în spital”, potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Prahova.

După ce familiia l-a căutat luni întregi, primarul a descoperit în registrul electoral că acesta a fost declarat decedat

Când au constat că bărbatul nu s-a mai întors acasă, apropiații au anunțatPoliţia din Vaslui, au făcut apeluri pe reţelele de socializare și chiar au mers la morgă să-i caute trupul, totul fără rezultat.

Misterul a fost elucidat în prejma alegerilor, când primarul din comunăa verificat listele cu cetăţenii care au drept de vot. Aşa s-a aflat că dispărutul figurează la Evidenţa Populaţiei ca ”decedat”. Edilul a anunțat familia că trebuie să-și ridice mortul de la morga din Ploiești.

Autoritățile au deschis o anchetăpentru a stabili care a fost motivul pentru care agentul de poliţie nu a anunţat rudele bărbatului găsit mort şi de ce a notat că nu are nici o rudă.