Bărbatul care a acoperit inscripțiile maghiare de pe indicatoarele din România, condamnat la închisoare cu executare

Bărbatul care a acoperit inscripțiile maghiare de pe indicatoarele din România, condamnat la închisoare cu executare
Indicator vandalizat în Harghita

Tensiunile dintre români și etnicii maghiari se aprind și mai tare. Un bărbat din Bacău, care a acoperit cu vopsea neagră inscripția în limba oficială a statului condus de către Viktor Orban, de pe mai multe indicatoare bilingve din județul Harghita, a fost condamnat la închisoare.

Cetățeanul care a vandalizat indicatoarele a primit condamnarea cu executare în primă instanță, a anunțat publicația regională transilvană Szekelyhon. Bărbatul a fost condamnat pentru vandalism. Incitarea la urmă împotriva comunității maghiare a fost omisă din rechizitoriu, a hotărât procurorul din Odorheiul Secuiesc, în baza plângerilor depuse.

Cum a fost prins bărbatul care a șters denumirile maghiare de pe indicatoare

Bărbatul condamnat, în vârstă de 30 de ani, a vopsit indicatoarele în data de 5 ianuarie, în mai multe localități, printre care Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc.

Poliţia Locală din Odorheiu Secuiesc a reuşit identificarea făptaşului cu ajutorul înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, în baza plăcuţelor de înmatriculare. Acesta şi-a recunoscut fapta atunci când a fost căutat de poliţie, iar spray-ul cu vopsea a fost descoperit asupra sa.

Pe lângă cele șase luni de închisoare cu executare, I.G. este obligat să plătească o despăgubiri în cuantum de 1.899 de lei către CNAIR.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Harghita.

Ultima oră
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul