Botoșani: Nouă persoane au fost reținute în urma unui scandal între două grupuri de tineri

Botoșani: Nouă persoane au fost reținute în urma unui scandal între două grupuri de tineri
sursa foto: IPJ Botoșani

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, a transmis că nouă persoane au fost reţinute, iar trei au fost plasate sub control judiciar, în urma conflictului care a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, în municipiul Botoşani între două grupuri de tineri, conform Agerpres.

Cele 12 persoane sunt cercetate pentru  comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe, conform sursei citate.

Scandal între două grupuri de tineri în plină stradă

„Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs faptele, urmând ca în funcţie de rezultate să fie dispuse măsuri legale. În cursul zilei de mâine, 7 iulie, cei nouă tineri, faţă de care au fost emise ordonanţe de reţinere vor fi prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a afirmat Nenişcu.

În cadrul intervenției, poliţiştii din Botoşani au folosit focuri de armă  pentru aplanarea unui conflict apărut între două grupuri de tineri din municipiul Botoşani în noaptea de marţi spre miercuri. A fost necesară utilizarea  armelor ca urmare a faptului că persoanele  implicate în scandal nu s-au supus somaţiilor din partea poliției, conform G4media.ro.

Ce spun autoritățile despre caz

Echipajul de poliţie care a fost direcţionat înspre zona respectivă a constatat că „are loc un conflict între patru persoane, intervenind în forţă pentru aplanarea acestuia. Din cercetările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, între apelant şi alte trei persoane, a avut loc o altercaţie, cei patru lovindu-se reciproc, împrejurare în care tânărul de 24 de ani, folosindu-se de un cuţit, ar fi provocat leziuni celor trei persoane cu care intrase în conflict. Toate persoanele implicate au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea acestora fiind stabilă. Ulterior, trei dintre aceştia, apelantul şi doi tineri de 31 şi 17 ani, ambii din oraşul Flămânzi au fost conduşi la audieri, iar un tânăr, de 35 de ani, a rămas internat în unitatea spitalicească”, a precizat Nenişcu.

De asemenea, „Ulterior, a fost stabilită identitatea celor implicaţi, o parte dintre aceştia fiind conduşi la sediu pentru audieri, iar cele două autoturisme cu care se deplasau au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat oficialul IPJ.

Urmăriți B1TV.ro și pe