Carantina a fost prelungită cu șapte zile în Baia Mare. Rata de infectare cu COVID-19 este de 5,49 la mia de locuitori

Carantina a fost prelungită cu șapte zile în Baia Mare. Rata de infectare cu COVID-19 este de 5,49 la mia de locuitori
Sursa Foto: Inquam Photos

Prelungirea cu încă șaptezile a carantinei înmunicipiului Baia Mare a fost aprobatămiercuri seara. Informarea a fost transmisăîn cursul serii prin sistemul RO-ALERT către toţi abonaţii conectaţi la sistemul de telefonie mobilă.

Conform Prefecturii Maramureș, au fost inițiate la nivel central procedurile stabilite de legislația în vigoare pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a municipiului Baia Mare, începând de astăzi, de la ora 17.00, însă ordinula fost semnat mai târziu de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Baia Mare se află în carantină din în 11 noiembrie. Dacă în urmă cu două săptămâni, în municipiul Baia Mare, rata de infectare cu COVID-19 atingea 7,03cazuri raportate la mia de locuitori, până pe 25 noiembriea scăzut până la5,49.

La acest moment sunt în carantintă alte 7 reședințe de județ din România: Constanța, Sibiu, Zalău, Bistrița, Alba Iulia, Satu Mare și Slobozia.

Raed Arafat: Introducerea carantinei în anumite localități dă rezultate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că măsurile de carantinare impuse deja în mai multe orașe și localități dau rezultate.

„Din datele pe care le avem acum, mai multe localități intrate în carantină, chiar dacă la început au continuat să crească, acum vedem în unele dintre ele o scădere importantă. Poate la finalul perioadei de carantină să vedem că coboară sub nivelul cu care au început carantina”, a precizat Arafat într-o intervenție la Europa FM.

De asemenea, șeful DSP a mai menționat că raportarea noilor cazuri pe județe se face și în bazaadresei la care locuiește persoana respectivă, nu doar adresa din buletin:

„A fost la un moment raportarea numai pe baza adresei de buletin, dar la ea s-a adăugat și unde stă persoana respectivă. Toate DSP-urile, nu are nimeni interes să aibă în plus, nu este o plăcere pentru nimeni să introducă o localitate în carantină”, a mai punctat Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)