Case crăpate și mașini distruse. Oamenii care stau în localitățile de pe lângă vama Siret sunt afectați de circulația TIR-urilor

Case crăpate și mașini distruse. Oamenii care stau în localitățile de pe lângă vama Siret sunt afectați de circulația TIR-urilor
Case crăpate și mașini distruse: oamenii care stau în localitățile de pe lângă vama Siret sunt afectați de circulația TIR-urilor. Foto: captură YT

Oamenii care stau în localitățile de pe lângă vama Siret, din Suceava se plâng se case crăpate și mașini distruse. Totul se întâmplă din cauza traficului greu.

Circulaţia TIR-urilor a fost deviată pe un drum judeţean, iar localnicii au observat deja că li se crapă pereţii caselor de la vibraţiile provocate de maşinile de mare tonaj. În plus, nici asfaltul nu mai rezistă, iar şoferi dau din crater în crater.

Case crăpate și mașini distruse

La ieşirea din ţară pe la vama Siret sunt zilnic cozi kilometrice cu TIR-uri care aşteaptă să ajungă în Ucraina. Maşinile grele s-au înmulţit în ultimele luni, de când a început războiul din Ucraina. Pentru a nu bloca Drumul European 85, unde pe o bandă sunt sute de TIR-uri care așteaptă să iasa din țara noastră, autoritățile le-au deviat prin vama Siret, pe DJ 209 D.

O soluție ce ar fi trebuit să rezolve o problema, însă creează altele. Localnicii din comunele tranzitate de TIR-urile de mare tonaj spun că vibraţiile produse de camioane au ajuns să le strice pereţii caselor.

”Casă frumoasă, refacută, renovată, am băgat o grămadă de bani. Numai crăpături de la traficul asta greu. Trec 300-400 de TIR-uri dus-intors”, a declarat unul dintre localnici, potrivit Observator.

E la fel în mai multe localităţi din zonă

Nici drumurile nu arată mai bine.

Foarte afectat, deja începe să se lase partea drumului și este pericol foarte mare.”

„Din iunie s-a degradat foarte mult. Traficul s-a dublat, triplat poate de 10 ori, e ceva neprevăzut”, a declarat Vasile Șoiman, primar Bălcăuți.

Oamenii și-au exprimat nemulțumirile încă din vară când au protestat în stradă, la Bălcăuți. Ba mai mult, au venit și cu soluții. Însă nu s-a schimbat nimic.

Până vor fi găsite alte soluții, oamenilor nu le rămâne decât să pună bani deoparte pentru reabilitarea caselor distruse de vibraţiile provocate de tiruri sau pentru repararea maşinilor rupte în craterele din şosele.

Urmăriți B1TV.ro și pe