Cât costă să-ți cumperi hotel pe litoralul românesc. Proprietarii disperați din Mamaia își scot imobilul în vânzare pe OLX

Cât costă să-ți cumperi hotel pe litoralul românesc. Proprietarii disperați din Mamaia își scot imobilul în vânzare pe OLX
Foto: Captură video

Litoralul românesc este gol în plin sezon estival. Preţurile extrem de mari de pe litoralul românesc i-au determinat pe turişti să îşi petreacă vacanţa în staţiunile altor ţări. Datele unor statistici arată că numărul turiștilor de pe malul mării a ascăzut la 80.000 de la 140.000. Acest fapt a determinat proprietarii de hoteluri și terase să-și scoată proprietățile în vânzare, relatează Spy News.

În acest an, se pare, Mamaia are cel mai mult de suferit. După cel mai slab sezon din ultimii 30 de ani, proprietarii din Mamaia au scos la vânzare hotelurile.

Proprietarii din Mamaia își vând afacerile

În acest an, plajele s-au extins la 300 de metri, spre deosebire de anul trecut, când operatorii nu au avut permisiunea de a oferi turiștilor facilități precum beach baruri, terase, șezlonguri sau umbrele, turiştii s-au reorientat spre alte locuri. Dar nici în contextul în care autoritățile au permis amenajarea diverselor atracții, turiștii nu au putut fi atrași.

„Ce să vă zic… Plaja goală, sezlonguri goale. Atenție la picioare că, de când au refăcut-o, sunt numai scoici pe aici! Un metru de nisip până lângă apă”, spune un turist dezamăgit.

Cât costă să-ți cumperi hotel pe litoralul românesc

Mai mulți proprietari din Mamaia au scos la vânzare hotelurile pe OLX. În staţiunile de la malul mării 88 de hoteluri şi pensiuni sunt de vânzare, iar preţurile pornesc de la sub 100.000 de euro şi ajung la câteva milioane de euro, conform platformei imobiliare.ro.

Prețul cerut de un proprietar pentru o pensiune din centrul orașului este de 499.500 de euro. Potrivit descrierii, pensiunea este structurată pe nouă unități cu un apartament, 6 studiouri și două garsoniere.

„Se poate achiziționa și cu credit, actele fiind libere de sarcini. Afacere în derulare, pensiune structurat pe tip apart hotel. 9 unitati (un apartament, două garsoniere, 6 studio ). Funcționează pe sezon estival 3 luni ( venituri de aprox 18.000 euro ), 9 luni pe an termen lung închirere ( venituri 16.000 euro ). Tot business-ul pe acte, booking facturare ți contracte termen lung. Afacerea se preda la cheie, utilată, mobilatî complet, posibilitate extindere mansardă”, se arată într-un anunț.

Un alt proprietar din Mamaia își vinde imobilul cu 2.500.000 de euro, prețul fiind negociabil.

Hotelurile se vând și la Costinești

Proprietarii din Costinești au mers pe urmele celor din Mamaia și, la fel, au scos bunurile în vânzare. Dacă vrei să îți cumperi și tu unul, prețul pe care trebuie să îl plătești este de 1.500.000 de euro, negociabil. Acesta dispune de 45 de camere, restaurant, parcare și terasă.

În alt anunț se vorbește despre două pensiuni. Una dintre ele costă 700.000 de euro, iar cealaltă 600.000.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe