Caz revoltător la un spital din Vaslui. O pacientă nu s-a mai trezit după operație, deși fusese testată negativ de două ori

Caz revoltător la un spital din Vaslui. O pacientă nu s-a mai trezit după operație, deși fusese testată negativ de două ori
Foto: Hepta.ro

O femeie din Vaslui a fosttestată de două ori negativ de coronavirus și apoi operată de colecist. Din păcate, ea a fost transferatăîn spital Covidcând starea ei s-a agravat.

Valeria Costache în vârstă de 61 de ani, a decedat din cauza infecției cu Covid-19după o operație de bilă.

Cadrele medicale au confirmat infecția cu Covid-19la o zi după operație, când nu se mai trezea din anestezie la ATI.

Ce spune fiica Valeriei

“Am rămas să ne întrebăm cum de au găsit-o bolnavă de coronavirus abia după operație” “Oricine poate să fie în situația mea, să-și ducă mama pe picioare la spital și să o scoată într-un sac. Nici măcar nu ne-au zis că o transferă în mijlocul nopții la spitalul COVID de la Bârlad. Că mama nu mai e la ei am aflat abia când am sunat de dimineață la Spitalul Județean Vaslui, unde știam că e. Am rămas să ne întrebăm cum de au găsit-o bolnavă de coronavirus abia după operație, când nu se mai trezea din anestezie”, susțineCamelia Bălan, fiica pecientei.

Se pare că femeia a ieșit negativăla cele două testări făcute în spital.

Spitalul refuză să dea actele familiei

Spitalulrefuză să dea actele familiei, iar apropiații se întreabă dacă aceasta a fost infectată cu Covid-19 sau a murit din altă cauză. Familia nu a văzut rezultatul unui test pozitivpână acum.

“Spitalul invocă GDPR”, explică avocata familiei. În certificatul de deces, cauza este infecția cu Covid-19.

Operația de bilă a decurs bine, dar pacienta nu s-a mai trezit.

“Operația a decurs bine. Așteptăm să treacă perioada critică de 72 de ore și ca pacienta să se trezească din anestezie”, e mesajul primit de fiica pacientei de la chirurgul care a operat-o pe Valeria.

DSP Vaslui anunță un focarde coronavirus pe secția de Chirurgie. Aceștia o contactează pe Camelia Bălan, dar nu recomandă izolarea pentru nimeni, conform Libertatea.

Nu i s-a spus care este starea mamei ei

Familia a sunat la spital în ultimele zile de viață ale Valeriei, dar medicii nu ofereau detalii despre starea ei de sănătate.

“Ni s-a spus inclusiv că ținem linia ocupată”, își amintește Camelia Bălan.

“Doctorul îmi zice: «Dar nu v-a informat nimenea?». Am simțit că-mi fuge pământul de sub picioare. Că mi-am dat seama imediat despre ce e vorba. «Ea a decedat», mi-a răspuns medicul. Am întrebat cum a fost posibil să nu-mi spună nimeni când am sunat la ora 9. Oricine poate să fie în situația asta. Noi îi plătim pe ei și ne punem sprijin în ei dacă e ceva cu sănătatea. Și apoi murim cu zile”, spune Vasile Bălan.

Tăietura de pe obraz a revoltat apropiații pacientei.

”Nimeni nu mi-a spus de ce are tăietura? Nu a vrut nimeni să dea vreun detaliu, nici la Vaslui, nici la Bârlad”, spune Vasile Bălan.

Așa că rudele au apelat la un avocat, au făcut sesizare la DSP, plângere la Colegiul Medicilor, dar și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Familia își dorește lămuriri referitoare la ce s-a întâmplat cu Valeria Costache.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”