Ce au descoperit jurnaliștii ucraineni la Sibiu: „E și amprenta războiului. Noi n-am plătit publicitate”

Ce au descoperit jurnaliștii ucraineni la Sibiu: E și amprenta războiului. Noi n-am plătit publicitate
Foto: PIXABAY.

”Sibiu: cel mai frumos oraș cu ochi din România” este titlul unui articol publicat de jurnaliștii ucraineni, care au lăudat burgul sibian. Un articol detaliat, cu multe fotografii, din care nu lipsesc date legate de istorie, arhitectură, mâncare locală, locuri de vizitat, clădiri emblematice și locuri de cazare, notează Turnul Sfatului.

Sibiul, cel mai frumos oraș cu ochi din  România

”Sibiul este adesea numit cel mai frumos oraș din România, și din motive întemeiate. Aici, catedrale maiestuoase și străzi ordonate cu case colorate coexistă cu peisaje pitorești transilvănene, iar Târgul de Crăciun este considerat cel mai frumos din țară. Vă prezentăm din propria noastră experiență de ce merită să vizitezi Sibiul și de ce este numit ‘Orașul ochilor’”, scrie unian. 

Alin Chipăilă, directorul Asociației Județene de Turism Sibiu, a precizat pentru Turnul Sfatului. că nu este vorba de un articol de promovare comandat de Sibiu pentru piața ucraineană, însă orașul poate fi văzut ca o destinație pentru sărbătorile de iarnă pentru ucrainenii care pot și care își permit să ”facă o pauză” de la război.

”Noi nu am plătit publicitate, e ceva autentic, nu am avut colaborare cu ei. Sunt alte destinații, competiții în care te înscrii cu bani și beneficiezi și de un anumit număr de articole.

E și amprenta războiului, dar multă lume a cam fugit din calea luptelor, oamenii care trec granița ca refugiați sunt din ce în ce mai puțini în ultimele săptămâni.

E clar că ucrainenilor nu le stă mintea la turism în această perioadă, însă ar putea fi o idee pentru cei rămași. Sibiul poate fi văzut ca o destinație pentru sărbătorile de iarnă, una nu foarte îndepărtată, atractivă și interesantă pentru a uita de ororile războiului”, a precizat pentru Turnul Sfatului. , Alin Chipăilă, directorul Asociației Județene de Turism Sibiu.

Străduțele sibiene, descoperite de jurnaliștii ucraineni

”Poți auzi adesea că Sibiul este numit cel mai frumos oraș din România și, sincer, este greu să nu fii de acord cu asta. Cel puțin din câte am văzut. De asemenea, este extrem de ordonat, cu străzi curate și clădiri istorice bine întreținute.

Desigur, aici sunt și case ponosite, dar se potrivesc cumva bine în atmosfera generală.

Sibiul mai este numit și „Orașul ochilor” – datorită unui tip special de acoperișuri deasupra caselor vechi, în care ferestrele din poduri seamănă cu ochii. Ele pot fi văzute în tot centrul istoric și nu numai.

În plus, Sibiul este renumit pentru Târgul de Crăciun – se spune că este cel mai mare și cel mai bun din România. Aceste tradiții sunt probabil rămase de la germani, ale căror târguri de Crăciun sunt considerate printre cele mai tradiționale din Europa.

În general, centrul turistic al Sibiului este destul de compact – principalele atracții turistice pot fi vizitate în câteva ore. Cu toate acestea, în opinia noastră umilă, în acest oraș merită să rămâi puțin mai mult.

Apropo, o observație interesantă: dacă în Cluj-Napoca cu greu am observat ucraineni pe străzi, atunci la Sibiu erau deja mulți”, au  relatat jurnaliștii ucraineni.

Urmăriți B1TV.ro și pe