Ce program are metroul din București de Crăciun 2021

Ce program are metroul din București de Crăciun 2021

În perioada sărbătorilor de iarnă, metroul din București va circula după programul normal, aplicat în zilele de sărbătoare și zilele declarate legal nelucrătoare. Astfel, de Crăciun 2021, bucureștenii pot sta liniștiți, pentru că metroul va circula în intervalul 05:00 – 23:00.

În ziua de Crăciun, în ajunul Crăciunului și a doua zi de Crăciun trenurile de metrou vor avea program normal, circulând după programul de weekend.

Ce program are metroul de Crăciun 2021

De Crăciun, programul Metrorex nu se va schimba, iar trenurile vor circula după intervalul normal: 05:00 – 23:00, ora 23:00 fiind ora de plecare a trenurilor de la capătul de linie.

În ceea ce privește restricțiile pentru COVID-19, din mijloacele de transport în comun, persoanele care aleg să circule cu metroul, autobuzul, tramvaiul sau troleul sunt obligate să poarte mască de protecție pe toată durata călătoriei.

Reamintim că tarifele s-au scumpite în 2021, iar o cartelă de metrou cu 2 călătorii a ajuns să coste 6 lei. Totodată, călătorii vor fi nevoiți să respecte o serie de restricții anti-COVID, având în vedere situația sanitară din România.

Masca de protecție este obligatorie atât în stațiile de metrou, cât și în interiorul trenurilor și este recomandat că pasagerii să respecte o distanță de 1.5 metri.

Programul metroului de Revelion 2022

Pentru moment, Metrorex nu a anunțat programul de Revelion 2022, însă dacă se repetă situația din anii anterior pandemiei, trenurile vor circula după un program prelungit.

Astfel, având în vedere că nu vor exista restricții în noaptea de Revelion, metroul din București va circula, cel mai probabil, după programul clasic pentru noaptea de Revelion.

Trenurile vor fi în mișcare toată noaptea, doar că vor circula la un interval de 10 minute între 00:00 – 01:00 și la un interval de 20 de minute, între 01:00 – 05:00.