Centrul pietonal al orașului Constanța, un șantier imens: „N-ai pe unde să treci, cazi și îți rupi gâtul” (VIDEO)

Centrul pietonal al orașului Constanța, un șantier imens: „N-ai pe unde să treci, cazi și îți rupi gâtul” (VIDEO)
Sursă foto: Captură video YouTube infosudest

Românii care aleg să meargă la mare în Constanța în această perioadă trebuie să știe că se efectuează lucrări ample în centrul orașului. De altfel, aceștia vor trebui să meargă prin praf, printre bolovani, utilaje, și guri de canal neasigurate.

În ceea ce privește  lucrările, acestea  au început din vara anului 2021, dar nici acum strada de un kilometru 300 nu este finalizată.  Primăria recunoaște că lucrările sunt întârziate și vor mai dura cel puțin până vara anului următor, conform Știrile Protv.ro.

Ce spun trecătorii despre șantierul din centrul pietonal din Constanța

Șoseaua pietonală din centrul orașului Constanța e cunoscută de turiștii cazați în zonă pentru magazine. Trecătorii mai în vârstă reușesc cu greu să treacă pe acolo și se țin de pereți ca să nu se accidenteze.

„Sunt operată la inimă de două ori și mi-e foarte greu, dar am venit la farmacie să îmi iau medicamentele, dar n-ai pe unde să treci, cazi și îți rupi gâtul, nu știu de ce nu le repară odată sau să pună așa un fel de trotuar să treacă lumea, e foarte greu.” a povestit o bătrână, conform sursei citate.

O tânără aflată în vacanță la mare spune că: „Nu poți să mergi, mai ales că sunt persoane foarte în vârstă care abia abia merg, noi suntem… abia ne mișcăm.”

De asemenea, trebuie să fiți foarte atenți pentru că vă puteți împiedica oricând de conducte, deoarece sunt diferențe mari de nivel, foarte multe guri de canalizare care nu sunt astupate și puteți să cădeți în ele.

Probleme sunt și pentru cei care au copii mici, deoarece nu  pot împinge cărucioarele printre bolovani, iar cei cu căței nu-i pot plimba prin șantier.

„Două vecine de-ale mele, una și-a rupt mâna, una și-a rupt piciorul în gropile astea. Este imposibil, e ceva de nedescris. Ce oraș turistic este ăsta?” a spus o altă persoană.

Ce spune primarul Constanței despre lucrări

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța a declarat că: „A trebuit să lucrăm împreună cu RAJA pentru că în același timp și ei au un proiect european de reabilitare a instalației de aducțiune și canalizare. Din păcate, cel care a câștigat licitația s-a retras din proiect și a trebuit să stăm o perioadă de timp. Noi nu puteam progresa la suprafață atâta timp cât dedesubt toate instalațiile acestea nu erau făcute.”

În plus, Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța: „Lucrările sunt programate să se încheie anul viitor pe 30 iunie”.

Cât despre ceea ce prevede proiectul de reabilitare pietonală în valoare de 20 de milioane de euro, este vorba despre  fântâni arteziene, mobilier inteligent și iluminat public de ultimă generație, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest
20:16 - David Popovici, cel mai rapid în semifinalele de la 200 m liber. Românul va concura luni pentru o nouă medalie la Campionatul European de Natație
20:03 - Trei trenuri au întârzieri de până la 120 de minute din cauza lipsei tensiunii de alimentare în linia de contact, anunță CFR Călători
19:51 - Un adolescent de 16 ani a produs un accident rutier cu patru răniți în Bistrița. Tânărul era drogat
19:32 - James Stavridis, fost comandant NATO: Vladimir Putin știe că a făcut „o greșeală” cu Ucraina, dar nu o va recunoaște public niciodată