Cinematografe din Craiova și Târgu Jiu, închise din cauza facturilor mari la energie

Cinematografe din Craiova și Târgu Jiu, închise din cauza facturilor mari la energie
Cinematografe din Craiova și Târgu Jiu, închise din cauza facturilor mari la energie, sursă foto: captură YT

Reprezentanții cinematografului Patria din Craiova au anunțat, duminică, faptul că au decis să-și suspende activitatea din cauza facturilor mari la utilități.

Încasările nu sunt pe măsura cheltuielilor

În aceeași situație se găsește și cinematograful din Târgu Jiu, care a transmis că se va redeschide în aprilie, doar dacă vor exista solicitări în acest sens, scrie ziarul local Gorjeanul.

„Începând cu data de 23 ianuarie 2023, activitatea Cinema Patria Craiova va fi suspendată temporar! Costul ridicat al utilităților (energie electrică, gaze naturale), coroborat cu nivelul scăzut al încasărilor, a stat la baza acestei decizii!”, au transmis reprezentanții cinematografului într-o postare publicată, ieri, pe pagina de Facebook.

Acesta ar urma să fie redeschis pe 31 martie, mai spun reprezentanții. O situație similară are loc și în Tg. Jiu.

Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu își va suspenda activitatea din cauza facturilor prea mari la energia electrică.

Încasările nu au fost suficiente pentru a acoperi plata facturilor și s-a luat decizia ca acesta să fie închis temporar. Instituția se află în administrarea Companiei Naționale România Film.

Pentru moment se ia în calcul închirierea spațiului, iar în luna aprilie ar putea fi redeschis dacă vor exista solicitări în acest sens.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:59 - Ce sumă ar putea primi bunicii pentru a avea grijă de nepoți. Votul deputaților ar putea ajuta milioane de români însă este amânat
13:59 - A fost lansată moneda de aur cu tema „150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu”
13:53 - MAE l-a convocat pe ambasadorul Ungariei după ce un oficial de la Budapesta a spus că România îngrădește arborarea steagului secuiesc / Tomac (PMP): „E o abordare agresivă, provocatoare la adresa României” (VIDEO)
13:37 - Decizie neașteptată în cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi judecat în secret
13:35 - Lege: Cu ce mașini nu vei mai putea circula în România. Mii de români vor fi afectați de decizia Senatului
13:28 - Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa de la Cabana Capra / Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării şoferilor autovehiculelor care au fost avariate
13:21 - Emilia Șercan: Lucian Bode iar a dat în judecată UBB, dar nu pentru a-i anula verdictul de plagiat. Într-o astfel de situație, ar fi trebuit să arate în instanță că teza sa e una originală, ceea ce e imposibil
13:17 - Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn
13:12 - Toni Greblă, după tragediile din Turcia: „Multe clădiri din București sunt cu grad de siguranță scăzut sau foarte scăzut. Ar trebui ca și acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate”
13:12 - O versiune A.I. a lui Seinfeld care se numește „Nothing, Forever” a avut o săptămână intensă. Fanii au crezut că personajele serialului devin conștiente de sine, apoi a fost interzis pentru transfobie