CJSU Vaslui a aprobat suspendarea cursurilor față în față în trei unități de învățământ, după apariția a patru cazuri de COVID-19

CJSU Vaslui a aprobat suspendarea cursurilor față în față în trei unități de învățământ, după apariția a patru cazuri de COVID-19
Foto: Pixabay.com

Luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a apropat suspendarea cursurilor față în față din patru clase, aflate în trei unități de învățământ diferite. Orele se vor desfășura online pe o perioadă de 14 zile, iar decizia a fost luată după apariția unui caz de COVID-19 în fiecare clasă, informează reprezentanții Prefecturii Vaslui.

Decizia luată în urma propunerii consiliilor de administrație

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în urma propunerilor făcute de consiliile de administrație ale unităților de învățământ.

Acestea au primit ulterior avizul DSP-ului și al Inspectoraului Școlar Județean Vaslui. „Ca urmare a adresei Inspectoratului Școlar Județean Vaslui nr.2940/21.09.2020, înregistrată la Instituția Prefectului – județul Vaslui cu nr.15121/21.09.2020 prin care se aduc la cunoștința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din județ în vederea aprobării suspendării cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” în 3 unităţi de învăţământ, avizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, astăzi 21 septembrie 2020 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui întrunit în ședință extraordinară a adoptat Hotărârea numărul 23 prin care se aprobă suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” în 4 clase din 3 unităţi de învăţământ, în contextul confirmării a câte unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pe o perioada de 14 zile, începând cu data de 21.09.2020, conform anexei la hotărâre.

Anexa Hotărârii numărul 23/ 21.09.2020 se regăsește la următorul link:

https://vs.prefectura.mai.gov.ro/media/presa/

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor 3 unităţi de învăţământ va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii:

a) curăţenia şi aerisirea claselor/ sălilor;

b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor celor 3 unităţi de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul unităţilor de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/ carantinaţi la domiciliu”, a anunțat Instituția Prefectului Județului Vaslui.

COMUNICAT DE PRESĂ privind suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” în 4 clase…

Publicată de Institutia Prefectului Judetul Vaslui peLuni, 21 septembrie 2020

Ultima oră
21:13 - Florin Cîțu: România a fost verde cel mai mult timp din UE / Discuțiile cu Ministerul Sănătății erau de foarte multe ori despre agențiile de medicamente, despre acea agenție de investiții cu salarii imense, dar nu despre pandemie (VIDEO)
21:12 - Florin Cîțu, explică de ce a apărut în platoul B1 TV cu mască: „Din măsuri de siguranță și pentru Congres, bineînțeles”
20:54 - Cseke Attila: Erau sub 700 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19 când am venit la Ministerul Sănătății. Numărul infectărilor și al internărilor crește mai brusc decât în celelalte valuri (VIDEO)
20:51 - Spitalul Județean Ilfov redevine unitate pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19
20:50 - Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie
20:33 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
20:30 - Marcel Ciolacu critică participarea lui Iohannis la congresul PNL: „O implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică”
20:28 - Declic: DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele lui Florin Cîțu și al Mioarei Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu
20:27 - O unitate mobilă de ATI, dedicată pacienților cu forme grave de COVID-19, va fi amplasată la Institutul Marius Nasta din București
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”