CORONAVIRUS | Brașov: Masca de protecţie, obligatorie în jurul şcolilor

CORONAVIRUS | Brașov: Masca de protecţie, obligatorie în jurul şcolilor
Foto: Hepta

Masca de protecție, impusă pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus, va deveni obligatorie în jurul tuturor şcolilor din județul Brașov, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). De asemenea, unităţile de învăţământ din 3 localităţi vor funcţiona în scenariul roşu.

Masca devine obligatorie în jurul şcolilor din județul Brașov. Ce alte restricții se impun

Mai exact, CJSU Braşov a decis, miercuri, funcţionarea în scenariul roşu, pentru o perioadă de 14 zile, a unităţilor de învăţământ de pe raza localităţilor cu incidenţa cumulată de peste 3 la 1000 de locuitori. În acest moment, în judeţ există trei asemenea localităţi: Drăguş (incidenţă cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori), Hălchiu (incidenţă cumulata 3,22) şi Prejmer (incidenţă cumulată 3,22), a anunţat Prefectuira judeţului.

De asemenea, obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o raza de 100 de metri în jurul tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Braşov este o altă decizie adoptată de autorități.

„Decalarea orelor de început şi sfârşit ale activităţii la nivelul instituţiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf, obligativitatea igienizării spaţiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către asociaţiile de proprietari, obligativitatea ca autorităţile locale să efectueze lucrări de dezinfecţie a spaţiilor publice pe care le au în administrare”, sunt alte măsuri luate de CJSU Braşov, transmite ZF.

Totodată, autorităţile anunţă intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de purtare a măştii, igiena mâinilor şi distanţare fizică în locurile aglomerate.

Masca de protecție, obligatorie în mai multe județe ale țării

Amintim că, în contextul creșterii alarmante a cazurilor de SARS-CoV-2, masca de protecție a devenit obligatorie în mai multe județe ale țării.

Astfel că, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arada dispus, marţi, noi măsuri de restricție din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19, inclusiv purtarea măştii şi în jurul şcolilor sau închiderea restaurantelor şi cafenelelor din localităţile Lipova, Livada, Socodor şi Zimandu Nou.

Și în București purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, în apropierea unităților de învățământ.

CJSU Giurgiu a stabilit marți o serie de noi măsuri restrictive, în contextul pandemiei de COVID-19, iar printre acestea se numără și obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu a decis impunerea unor noi măsuri de restricție în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19. Astfel, în localitățile Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal devine obligatorie purtarea măștii de protecție și în spațiile publice deschise, iar cele mai multe dintre resuaturante de vor închide. Noile reguli intră în vigoare din 7 octombrie.

Totodată, masca de protecţie pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus devine obligatorie, începând de miercuri, în toate spaţiile publice deschise din municipiul Dej, județul Cluj, măsura fiind valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani, care trebuie să îşi acopere nasul şi gura.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, în raportul zilnic, 2.958 de cazuri noi de COVID-19 depistate în România. E un record negativ înregistrat de țara noastră de la începutul epidemiei de coronavirus. Bilanțul a consfințit un nou record negativ în ceea ce privește numărul de decese legate de această boală infecțioasă pe un interval de 24 de ore, 82, dar și la la nivelul pacienților internați în secțiile de Terapie Intensivă din țară, 612. Retestarea a scos la iveală 553 persoane pozitive.

Nu în ultimul rând, autoritățile au precizat că de la izbucnirea crizei sanitare au fost confirmate 142.570 de îmbolnăviri, iar 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți B1TV.ro și pe