CORONAVIRUS | Cadre medicale din Spitalul Judeţean Slatina, acuzate neglijenţă în serviciu, după ce au refuzat tratarea unui pacient testat pozitiv

CORONAVIRUS | Cadre medicale din Spitalul Judeţean Slatina, acuzate neglijenţă în serviciu, după ce au refuzat tratarea unui pacient testat pozitiv
Foto: Hepta.ro

Cadrele medicale din Spitalul Judeţean Slatina, județul Olt, au fost acuzate de neglijenţă în serviciu, după ce au refuzat tratarea unui pacient internat cu noul coronavirus, care a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept.

Medici din Spitalul Judeţean Slatina, acuzați de neglijenţă în serviciu, după ce au refuzat tratarea unui pacient infectat cu Covid-19

Mai exact, Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina a precizat, într-un comunicat de presă, că, marți, la instituție s-a înregistrat un dosar penal, sub aspectul posibilei săvârşiri a infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, vătămare corporală, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă și zădărnicirea combaterii bolilor.

”Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă”, se arată în document.

Totodată, persoana vătămată a mai reclamat că angajatorul său, nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19.

Nou record de infectări: 1.767 de noi cazuri într-o singură zi

Amintim că miercuri a fost înregistrat un nou record negativ pentru România în privința noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în raportul zilnic, că, în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 1.767 noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 24.544 de teste care au fost prelucrate în același interval.

Recordul precedent fusese de 1713 cazuri de infectare, la două zile după începerea noului an școlar, mai exact în data de 16 septembrie.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 681 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 498 de pacienți cu coronavirus sunt internați, în acest moment, în secțiile de ATI din România. De asemenea, de marți până miercuri, au fost înregistrate 47de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Nelu Tătaru: Eu nu mă aștept la un „lockdown”, ci mă aștept ca lumea să respecte regulile și precauțiile

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a lansat un nou apel către populație privind respectarea regulilor de protecție sanitară. Dacă le încălcăm, spune el, „putem avea tot felul de scenarii”.

„Eu nu mă aștept la un «lockdown», eu mă aștept ca toată lumea să respecte niște reguli și niște precauții. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condițiile în care ne aflăm, cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activități, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate. Respectând aceste norme, avem o menținere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim și la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea o creștere până spre 2.000 de cazuri pe zi și atunci vom trepidează și unitățile de primire urgențe, și terapia intensivă, precum și secțiile de boli infecțioase”, a declarat Nelu Tătaru.