CORONAVIRUS | Focar de COVID-19 la DSP Constanța

CORONAVIRUS | Focar de COVID-19 la DSP Constanța
Foto: Hepta

Un focar de coronavirus a fost depistat la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța. Patru angajate ale instituției au fost diagnosticate cu COVID-19, acestea fiind asimptomatice, potrivit directorului DSP Constanța, Cristina Schipor, citată de News.ro.

Un focar de coronavirus a fost depistat la DSP Constanța

Cele patru cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost descoperite în urma testării angajaților, în baza metodologiei stabilite de autorități. Potrivit directorului instituției, activitatea Direcției de Sănătate Publică Constanța se desfășoară normal.

“Sunt patru cazuri asimptomatice. Familiile acestora au intrat în carantină. În cadrul Direcţiei de Sănătate Publică nu au avut contacţi, având în vedere că toată lumea poartă mască. În DSP se face zilnic dezinfecţia”, a precizat Cristina Schipor.

Persoanele testate pozitiv cu COVID-19 au fost internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Situația cazurilor de COVID-19 la nivelul județului Constanța

Potrivit informării transmise miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în acet moment, în județul Constanța au fost confirmate 1954 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 53, înregistrate în ultimele 24 de ore. 249 de de pacienți cu COVID-19 sunt internați, în prezent, în unitățile medicale din județ.

Totodată, de la debutul crizei sanitare, 1.336 de constănțeni testați pozitiv cu noul coronavirus au fost declarați vindecați, în timp ce 50 de pacienți cu COVID-19 au murit.

Cel mai recent bilanț al îmbolnăvirilor, la nivel național

În ceea ce privește situația infectărilor la nivel național cea mai recentă raportare transmisă de autorități arată că în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 1.271 de noi cazuri deCOVID-19, dintr-un total de 24.043 de teste efectuate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 642 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, autoritățile transmit că 51 de pacienți cuCOVID-19au decedat.

În acest moment, la ATI sunt internate 459 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus, dintre care 170 – 180 sunt intubate, după cum a precizat ministrul Nelu Tătaru, miercuri seara.

În total, în România, au fost înregistrate, până acum, 98.304 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus, dintre care1.271în ultimele 24 de ore. 41.002 pacienți au fost declarați vindecați și 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, potrivit statisticilor autorităților, până în prezent, 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cuCOVID-19au decedat.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Suntem într-un platou dinţat al celei de-a doua faze din primul val

În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că România se află ”într-un platou dinţat” din cea de-a doua fază a primului val epidemic.

„Noi suntem într-un platou, într-un platou din ăla dinţat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoaşă din primul val. Este o lună grea luna septembrie, prin precauţiile pe care trebuie să le asumăm şi să le respectăm toţi. Am avut un 1 septembrie cu reluarea activităţii în restaurante, cu reluarea activităţilor în teatre şi cinematografe, cu reîntoarcerea populaţiei din concedii şi aglomerarea transportului în comun. Va urma 14 septembrie cu deschiderea şcolilor, iar, la fel, o supraaglomerare a transportului în comun, o lună de campanie electorală, alegeri pe 27. Sunt nişte reluări de activităţi pe care le-am preconizat în contextul respectării unor norme”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.