CORONAVIRUS | Focar de infecție la o fabrică de confecţii din Sibiu. Peste 20 de persoane testate pozitiv

CORONAVIRUS | Focar de infecție la o fabrică de confecţii din Sibiu. Peste 20 de persoane testate pozitiv
Foto: Hepta

Un focar de coronavirus a fost descoperit la o fabrică de confecţii din Sibiu, 23 de peroane fiind infectate. Mai mult, alţi 66 de angajaţi ai firmei şi familiile acestora au fost plasaţi în izolare. Totodată, au fost izolaţi şi 25 de contacţi direcţi ai celor confirmaţi, dar care nu lucrează în aceeaşi fabrică.

Focar de coronavirus la o fabrică de confecţii din Sibiu

Mai exact, prefectura Sibiu a anunțat că a fost identificat un focar de infecție în cadrul unei societăţi producătoare de articole textile şi materii prime.

”Vă informăm că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică din cadrul unei societăţi producătoare de articole textile şi materii prime, conform raportului anchetei epidemiologice, înaintat de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în prezent a fost identificată evoluţia unui focar de infecţie, format din 23 persoane testate pozitiv. Focarul a fost identificat în data de 09.09.2020, având o rată de atac de 6,74%. În urma anchetei au fost identificaţi un număr total de 91 de contacţi, dintre care 66 sunt contacţi de serviciu, iar 25 sunt contacţi de familie”, a menționat, vineri, Prefectura Sibiu.

Toate cele 23 cazuri confirmate au fost internate pentru evaluare clinică şi paraclinică și s-a dispus carantina la domiciliu a contacţilor de serviciu şi a familiilor acestora.

”În cadrul societăţii s-a efectuat dezinfecţia şi s-a luat legătura cu reprezentanţii societăţii în vederea aplicării unui plan intern de măsuri de limitare a răspândirii infecţiei, astfel s-a recomandat decalarea programului de lucru, a pauzelor de masă şi a încheierii programului de lucru. De asemenea s-a recomandat tuturor angajaţilor să îşi monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgenţă 112 în vederea transportării la spital şi efectuarea de investigaţii”, a mai transmis Prefectura Sibiu, scrie news.ro.

Bilanțul cazurilor de SARS-CoV-2 în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, vineri, în raportul zilnic, alte 1.391 de noi cazuri de COVID-19, depistate în ultimele 24 de ore, în creștere cu 11 cazuri față de ziua precedentă. De asemenea, a crescut și numărul de teste efectuate în același interval – 26.149 în ultima zi.

O altă premieră negativă este că, vineri, România depășește oficial pragul de 100.000 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2.

Potrivit GCS, bilanțul total a ajuns la 101.075.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, autoritățile transmit că 35 de pacienți cu COVID-19 au decedat, cu 12 mai puțin ca în ziua precedentă.

Este vorba despre 25 bărbați și 10 femei, internați în spitalele din Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

În acest moment, la ATI sunt internate 478 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus.

Din punct de vedere al numărului de pacienți nou depistați cu infecție cu SARS-CoV-2, într-un Top 5 negativ Capitala este urmată de județele Suceava (75), Prahova (74), Iași (62) și Bacău (61).

Ultima oră
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat